Σειρά επαφών είχαν σήμερα Παρασκευή 5, Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άρη Σαλούστρο, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υποθέσεων κ. Θανάση Κύρκο και με τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μαλεβιζίου κ. Γιώργο Μαρκατάτο στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη,.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συζητήθηκε το ζήτημα της τεχνικής βοήθειας για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από το Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί λύση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών συζητήθηκαν θέματα του Δήμου, καθώς επίσης κατατέθηκε και αίτημα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Μαλεβιζίου από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου.

Ο ημικόμβος Αγίας Πελαγίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα και για το οποίο έχει δεσμευθεί δημόσια ο Υπουργός.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος για την «Πράσινη Αγροτική Κοινότητα Κεραμουτσίου του Δήμου Μαλεβιζίου», ενώ με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγίας Πελαγίας, ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο η δημοτική αρχή έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες. Ακόμη έγινε συζήτηση για την σωστή προετοιμασία από πλευράς Δήμου, ενόψει της νέα προγραμματικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook