Με νέα και ακόμα πιο τολμηρή σχεδίαση και τεχνολογίες που ανεβάζουν τον πήχη σε επίπεδο ανώτερων κατηγοριών, το νέο Ford Focus ήρθε για να σας κατακτήσει με το δυναμισμό, την οικονομία και τις απαράμιλλα σπορτίφ επιδόσεις του.

Με ακόμα πιο τολμηρή σχεδίαση που αποπνέει μοναδική φινέτσα, σύγχρονες τεχνολογίες που… εκτοξεύουν στα ύψη τους δείκτες άνεσης και ασφάλειας, αλλά και με νέους, ακόμα πιο οικονομικούς σε κατανάλωση και αποδοτικούς σε ισχύ κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, το ολοκαίνουργιο Ford Focus έρχεται να θέσει νέα στάνταρ στα πλαίσια της μικρομεσαίας κατηγορίας οχημάτων.

Το νέο Ford Focus προάγει το κύρος ενός παγκόσμιου best seller υιοθετώντας στη σημερινή του εκδοχή μία ακόμα πιο τολμηρή εξωτερική σχεδίαση με εντυπωσιακά στοιχεία φινέτσας και ευρύτερη συναισθηματική απήχηση.

Τεχνολογικός παράδεισος!
Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Ford προάγει με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη διάσημη, απολαυστική οδηγική απόλαυση Focus σε νέα επίπεδα, με αναβαθμισμένη συμπεριφορά κάτω από όλες τις συνθήκες και καταστάσεις.

Μία ακόμα καινοτομία του νέου Focus είναι το «έξυπνο» σύστημα παρκαρίσματος Perpendicular Parking, μία πρωτοποριακή για την κατηγορία hands free τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Η Ford βελτίωσε επίσης το δημοφιλές σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, το οποίο προ-φορτίζει τα φρένα και σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, μειώνει τη ροπή του κινητήρα και αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα για να μειώσει τις επιπτώσεις της σύγκρουσης. Το σύστημα έχει αναβαθμιστεί για να λειτουργεί με ταχύτητες μέχρι 50 χλμ/ώρα

Επίσης, το νέο Focus θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά με την τεχνολογία MyKey της Ford. Με το MyKey, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προγραμματίζουν ένα κλειδί, συνήθως για νεαρούς οδηγούς, το οποίο περιορίζει την τελική ταχύτητα κίνησης, μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος, ενώ μπορεί ακόμα και να το απενεργοποιήσει τελείως, εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες ασφαλείας τους. Το σύστημα εμποδίζει τον οδηγό να απενεργοποιήσει επιμέρους συστήματα ασφάλειας, όπως τα Electronic Stability Control και Active City Stop, που μπορούν να αποτρέψουν ή να μετριάσουν τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης ή μιας «επαφής» με μικρή ταχύτητα.

Το νέο Focus θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost, το οποίο θα αποδίδει στις δύο διαθέσιμες εκδοχές του ισχύ 150 και 182 ίππων. Κάτω από το καπό του νέου Ford Focus συναντάμε ένα ακόμα «διαμάντι»: τον επίσης νέο πετρελαιοκινητήρα 1.5 TDCi, με απόδοση 95 και 120 ίππους, ο οποίος διακρίνεται τόσο για τις περιορισμένες απαιτήσεις του σε καύσιμο, όσο και για τα ασύγκριτα οδηγικά του χαρίσματα.

Το νέο οικογενειακό της Ford θα εξακολουθήσει να προσφέρεται τόσο με τον 2λιτρο TDCi diesel κινητήρα απόδοσης 150 ίππων, όσο φυσικά και με τον προηγμένο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.0 EcoBoost (100 και 125 ίπποι), ο οποίος και αναδείχτηκε ως «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για τρία διαδοχικά χρόνια. Ταυτόχρονα, το νέο Focus θα διατίθεται και σε μία νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost κινητήρα με εκπομπές CO2 της τάξης των μόλις 99 g/km.

Το νέο οικογενειακό μοντέλο της Ford διατίθεται τόσο σε εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με αυτόματο με χειριστήρια τύπου paddle, ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αλλάζουν σχέσεις στο κιβώτιο χωρίς να αφήνουν το τιμόνι. Τα χειριστήρια αυτά θα διατίθενται προαιρετικά με όλα τα αυτόματα κιβώτια PowerShift, τόσο στις εκδόσεις diesel όσο και σε βενζίνης.

Νέο Ford Mondeo: Συναρπαστική εμπειρία!
Αν ψάχνετε ένα οικογενειακό με την πιο ευρύχωρη και ποιοτική καμπίνα και την πιο απολαυστική οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του, που να συνδυάζει, την ίδια στιγμή, υποδειγματικά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, καινοτόμες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς και πληθώρα κινητήρων για όλα τα γούστα και… βαλάντια, τότε το ολοκαίνουργιο Ford Mondeo αποτελεί την ιδανική για εσάς επιλογή!

Εκφραστική σχεδίαση
Το νέο Mondeo, τόσο σε 4θυρο και 5θυρο, όσο και σε έκδοση station wagon, προσφέρει κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής με ένα ραφιναρισμένο, κομψό, σπορτίφ και εκφραστικό εξωτερικό, που συνδυάζεται ιδανικά με μία καμπίνα η οποία διακρίνεται για την κορυφαία της εργονομία, την υποδειγματική της άνεση, αλλά και τον ασύγκριτο εξοπλισμό της. Εξωτερικά, σημείο αναφοράς αποτελεί το σπορ κουπέ προφίλ του αμαξώματος, με τη χαμηλή γραμμή οροφής και τις έντονες ακμές να ξεχωρίζουν.

Πλήρης γκάμα κινητήρων
Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo περιλαμβάνει ήδη από το λανσάρισμά του τον ολοκαίνουργιο 1.5L EcoBoost με απόδοση 150 ίππους και κορυφαία για την κατηγορία του κατανάλωση, καθώς και τον κορυφαίο 2.0L EcoBoost για όσους αναζητούν ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι. Επίσης, ο αποδοτικός και πανίσχυρος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford, ο οποίος αναδείχτηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά, θα πλαισιώνει την οικογένεια των κινητήρων του νέου Ford Mondeo, στην έκδοση των 125 ίππων, από τις αρχές του 2015. Σε ότι αφορά τους κινητήρες diesel, η Ford ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον καταξιωμένο 1,6 TDCi, ο οποίος μάλιστα θα διατίθεται και σε έκδοση ECOnetic με προβλεπόμενες εκπομπές CO2 της τάξης των μόλις 94 g/km και απόδοση 115 ίππων.

Οι επιλογές για τους λάτρεις της πετρελαιοκίνησης που διαρκώς κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά με ταχύτατους ρυθμούς, διευρύνονται με τον κορυφαίο diesel κινητήρα 2.0 TDCi της Ford, ο οποίος συνδυάζει κορυφαία οικονομία με απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στους 150 ίππους που αποδίδει. Επίσης, το τετράθυρο Mondeo Hybrid, το οποίο είναι το πρώτο υβριδικό, ηλεκτρικό όχημα που η Ford θα κατασκευάζει στην Ευρώπη με προβλεπόμενες εκπομπές CO2 99g/km, συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου 1.4 kWh που προσφέρει οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.

Προηγμένη τεχνολογία
Το νέο Mondeo λανσάρει την προσαρμοζόμενη τεχνολογία προβολέων LED της Ford στην Ευρώπη που συνδυάζει προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED που «αντιγράφουν» τα χαρακτηριστικά του ηλιακού φωτός με το Adaptive Front Lighting System της Ford. Επίσης, το νέο Mondeo θα διαθέτει μία προηγμένη έκδοση του Active Park Assist ( Perpendicular Parking), που επιτρέπει στους οδηγούς να ανιχνεύουν παράλληλους χώρους στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων

Ο κινητήρας βενζίνης EcoBoost 1.0L της Ford, ο οποίος λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία με το μικρομεσαίο Focus, αναδείχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς», καθώς και καλύτερος κινητήρας κάτω των 1.000 κ.εκ., επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την τεχνολογική πρωτοπορία της Ford στον τομέα των κινητήρων.

Για εκείνους που η απόλυτη οικονομία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, οι νέοι κινητήρες Diesel της Ford αποτελούν την ιδανική επιλογή. Πλαισιωμένοι από ένα σύνολο προηγμένων τεχνολογιών που φέρει την ονομασία ECOnetic, οι εξελιγμένοι κινητήρες Diesel δείχνουν τον δρόμο στον ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το νέο Fiesta, το οποίο διαθέτει την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία του διαθέτοντας μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,3 λιτ./100χλμ. και εκπομπές ρύπων 87 gr/χλμ.,!

Παραμένοντας πιστή στο τρίπτυχο «υψηλή απόδοση-χαμηλή κατανάλωση-περιορισμένες εκπομπές ρύπων», η Ford έχει εξελίξει παράλληλα με τους βενζινοκινητήρες της οικογένειας EcoBoost μια εξίσου κορυφαία γενιά πετρελαιοκινητήρων, η οποία θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία. Οι προηγμένοι πετρελαιοκινητήρες Ford χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική οικονομία καυσίμου (από μόλις 3,3 λιτ./100 χλμ.) και τις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (από 87 gr/χλμ.), στοιχεία που συνδυάζονται με υψηλή απόδοση, κορυφαία ροπή, αλλά και ομαλή όσο και αθόρυβη λειτουργία σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook