Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου σε κεντρικές πόλεις και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης για την επέτειο απο την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για να δοθεί το δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ρωμανός, ήταν φίλος και μαζί με τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, όταν αυτός δολοφονήθηκε απο τον ειδικό φρουρό Ε.Κορκονέα, στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.

Έτσι, ενώ και σήμερα παραμένουν υπο κατάληψη τα Δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

- Hράκλειο 18:00  Πλ.Λιονταριών.
- Ρέθυμνο 18:00 Δημαρχείο.
- Χανιά 18:00 Πλ. Δημοτικής Αγοράς.
- Σητεία 18:00 πλατεία Αγνώστου στρατιώτη.

Και στις τέσσερις πόλεις θα γίνουν πορείες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ανακοίνωση κατάληψης δημαρχείου Ηρακλείου

"Το Κατειλημμένο Δημαρχείο Ηρακλείου διανύει σήμερα την τέταρτη μέρα ζωής του, αποτελώντας πλέον κομμάτι ενός συγκροτούμενου δικτύου αντίστασης, διαρθρωμένου πάνω σε δεκάδες καταλήψεις κρατικών και δημοσίων κτιρίων ανά την Ελλάδα.
Ως Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου, θα θέλαμε να εκφράσουμε ότι σήμερα στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου από το κράτος, το Δημαρχείο θα παραμείνει ένα ανοιχτό κέντρο αγώνα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Καλούμε λοιπόν κάθε κοινωνικό κομμάτι και καθέναν που βιώνει στο πετσί του τον ολοκληρωτισμό της εποχής, να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Κατάληψης τόσο πριν όσο και μετά τις σημερινές κινητοποιήσεις. Είναι σημαντική η παρουσία όσων έχουν τις σχετικές γνώσεις για να βοηθήσουν ώστε κατά τη διάρκεια της πορείας η κατάληψη του δημαρχείου να αποτελέσει χώρο ιατρικής υποστήριξης και νομικών συμβουλών.
Το Κατειλημμένο Δημαρχείο παραμένει το τοπικό κέντρο του αγώνα, η καρδιά της αντίστασης απέναντι στην βαρβαρότητα και την κρατική καταστολή, ας το υπερασπιστούμε.
Μετά την πορεία, καλούμε σε συγκέντρωση στην κατάληψη με στόχο τη συνέχιση του αγώνα.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"