Σε μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων για την βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Χανίων, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

1. Ξεκινώντας από το ζήτημα της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της πόλης, εγκρίθηκαν και θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την δημιουργία δρόμου σύνδεσης των περιαστικών Δήμων της πόλης.

Το παραπάνω έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αποτελεί το βασικό έργο προκειμένου να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης των Χανίων .

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Περιφερειακός δρόμος είναι το ζωτικότερο έργο του οικιστικού συγκροτήματος των Χανίων και πρέπει όλοι οι φορείς του τόπου & οι κάτοικοι σε συνεργασία να βοηθήσουν ενεργά στην ολοκλήρωση του έργου.

2. Προς την ίδια κατεύθυνση, της  ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των πολιτών, κινείται και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Κρήτης και του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καθώς και κέντρων υγείας, για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού τους.

Ειδικότερα, αφορούν έργα με τους εξής προϋπολογισμούς τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ

Α. Κέντρο υγείας Βάμου προϋπολογισμού 270.000,00 €
Β. Κέντρο Υγείας Καντάνου προϋπολογισμού 285.000,00 €
Γ. Κέντρο Υγείας Κισάμου προϋπολογισμού 285.000,00 €

Μικρότερης εμβέλειας αλλά εξίσου αντίστοιχης σημασίας είναι οι αποφάσεις που αφορούν στην ανανέωση και έγκριση των εξής συμβάσεων:

3. Ανανεώθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το έργο « αντιστήριξη πρανών για την Ασφάλεια του επαρχιακού δρόμου Τοπόλια - Κατσοματάδω»

4. Εγκρίθηκε η πρακτική άσκηση μαθητών Ε.Π.Α.Σ μαθητείας ΟΑΕΔ Χανίων 10 μαθητών ειδικοτήτων τεχνικών υποστήριξης, συστημάτων υπολογιστών, διοικητικών καθηκόντων προϋπολογισμού 62.397,20 €. Επίσης συνεχίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η υλική και τεχνική υποστήριξη στο ΚΕ.ΔΥ Χανίων και στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων.

Τέλος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ορίσθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζανακάκη – Μελισσάρη Μαρία – Ιατρός με αναπληρώτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο Λεβάκη Όλγα.

Σύμφωνα με την Π.Ε. Χανίων "οι αποφάσεις αυτές εκτός από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον Νομό μας συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα συνεχίσει την προσπάθειά της εντονότερα σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου ώστε οργανωμένα και μεθοδικά να απαιτήσουμε αυτά που χρειάζονται για την ανάπτυξη του Νομού μας."