Τελευταία ενημέρωση: 21:45

Πολυπληθής συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις μεγάλες πόλεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η επέτειος φέτος έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις λόγω της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, φίλου του αδικοχαμένου Αλέξη ο οποίος και ήταν παρών στην δολοφονία του 15χρονου.

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεντρώσεων ήταν η μεγάλη συμμετοχή πολιτών δυστυχώς όμως δεν έλειψαν και τα έκτροπα. Στο Ηράκλειο από την έναρξη της πορείας δημιουργήθηκαν επεισόδια με κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και μολότωφ κατά αστυνομικών ενώ έβαλαν φωτιά και σε μια καφετέρια. Στα Χανιά δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια μετά τη λήξη της πορείας ενώ και σε Ρέθυμννο και Σητεία οι συγκεντρώσεις ήταν ως επι το πλείστον ειρηνικές.

Πετροπόλεμος και ριψη χημικών στο ΗράκλειοΦωτιά σε καφετέρια και προσαγωγές

Στο Ηράκλειο οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Λιονταριών, ενώ από την έναρξη της πορείας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, σημειώθηκε ένταση όταν άτομα εκτόξευσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όταν η πορεία έφτασε στην οδό Δικαιοσύνης ωστόσο η ένταση κλιμακώθηκε από κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Στη συνέχεια ομάδα αντιεξουσιαστών άναψε φωτιές σε κάδους και η ατμόσφαιρα στο κέντρο του Ηρακλείου έγινε αποπνικτική.

\"\"

Μια άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε καφετέρια στα Λιοντάρια ενώ στο σημείο σημειώθηκε η πρώτη προσαγωγή διαδηλωτή. Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα που εκσφενδόνιζε πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Η ένταση περιορίστηκε στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Ομάδα κουκουλοφόρων άναψε φωτιές, προκάλεσε ζημιές σε τράπεζες και ATM αλλά και σε κτίρια.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στα Χανιά σε μια ειρηνική ως επί το πλείστον πορεία που ξεκίνησε λιγο μετά τις 7 το απόγευμα από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Eνώ η πολυπληθής πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης είχε ολοκληρωθεί ομαλά χωρίς προβλήματα, ομάδα διαδηλωτών που αποσχίστηκε από το συλλαλητήριο, δημιούργησε μικροεπεισόδια.

\"\"
(φωτο NEATV.GR)

Ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες και μολότωφ σε δύο τράπεζες στην οδό E. Βενιζέλου ενώ έβαλε φωτιά και σε δύο κάδους. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και το επεισόδιο έληξε αφού οι ταραξίες διέφυγαν σε γύρω δρόμους. Οι αστυνομικοί προχωρησαν και σε προσαγωγές οκτώ ατόμων τα οποία ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές στο κτίριο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη.



(βίντεο neatv.gr)

Στο Ρέθυμνο αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο και  στην Σητεία το \”ραντεβού\” δόθηκε στην πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη.

Αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ\’όλη τη διάρκεια της νύχτα ενώ εκτελούν συνεχείς περιπολίες σε κτίρια που χαρακτηρίζονται ως πιθανοί στόχοι αγνώστων, όπως πχ κτίρια φορέων και τράπεζες,

Την ίδα ώρα τα Δημαρχεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου βρίσκονται υπό κατάληψη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook