«Πεδίο μάχης» λίγο μετά τις 8 το βράδυ το κέντρο της Αθήνας, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο και την Ομόνοια, όπου ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις «ανταλάσσουν» μολότοφ και κρότου λάμψης.

Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία και στα στενά της περιοχής.

Γύρω από το Πολυτεχνείο επίσης σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, με συνεχή χρήση χημικών και κρότου λάμψης και μολότοφ.

Στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε «μάχες» με τις αστυνομικές δυνάμεις.


Στις 8.15 το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένους, ενώ το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό.

\"\"Μολότοφ κατά αστυνομικών

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Οι περίπου επτά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

\"\"\’\’

Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν κατάστημα αλυσίδας ρούχων, έβγαλαν ενδύματα στο δρόμο και έβαλαν φωτιά.

Λίγο μετά τις 7:30 η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να διαλυθούν.

\"\"

Στο ύψος της Βουκουρεστίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Στο σημείο η αστυνομία πραγματοποίησε μία προσαγωγή. 

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι αύρες, οι υδροφόρες της αστυνομίας.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη. Μαθητές και φοιτητές αριστερών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Η μαθητική πορεία είχε διπλό λόγο φέτος, καθώς οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν και την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Περισσότερα από 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν, η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ -ως επί το πλείστον- επικράτησε ηρεμία

protothema.gr/iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook