Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου σύγχρονου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2012. 

Σήμερα, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Μάνος Φραγκιαδουλάκης, σε επίσκεψή του στα Σφακιά παρέδωσε προσωπικά στο Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη, την ολοκληρωμένη μελέτη που αφορά στο ιατρειο.

Όπως δήλωσε ο κ.Φραγκιαδουλάκης στο Flashnews.gr \”παραδώσαμε την μελέτη στον δήμαρχο, γιατί θα την δώσουμε στην Πολεοδομία προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης, αλλά θέλουμε να την έχει και ο δήμαρχος προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου\”.

 Υπενθυμίζεται ότι το ΠΠΙ Σφακίων έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό σχεδόν 500.000 ευρώ και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σφακίων γι αυτόν τον σκοπό.

\”Το έργο χρηματοδοτείται βάση προγραμματικής συμφωνίας που έχουμε κάνει με τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις. Περιμένουμε την άδεια της Πολεοδομίας η οποία θα χρειαστεί μια τυπική υπογραφή απο την τεχνική υπηρεσία του υπ.Υγείας και στην συνέχεια όλα είναι έτοιμα για την δημοπράτηση απο την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων\”.

Σε ότι αφορά στον χρόνο, όλα εξαρτώνται απο το πότε θα εκδοθεί η άδεια οικοδομής απο την Πολεοδομία. Στην συνέχεια θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για την υπογραφή απο το υπ.Υγείας και αμέσως μετά μπορεί να γίνει η δημοπράτηση, ενώ η ανέγερση του κτιρίου θα χρειαστεί περίπου 15 μήνες.

Βέβαια όλοι ελπίζουν πως μέχρι την ολοκλήρωσή του θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση που σχετίζεται με τις προσλήψεις στον τομέα της υγείας καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φραγκιαδουλάκης \”φέτος δεν θα γίνουν προσλήψεις παρα μόνο επικουρικοί και γενικής ιατρικής. Όλες οι άλλες έχουν ανασταλεί\”.

Να σημειωθεί πως με την συνδρομή της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών και των κατοίκων, ο δήμος Σφακίων πρόσφατα προχώρησε στην πλήρη και ριζική ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου του ιατρείου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά, στις 29/5 το Πολυδύναμο Ιατρείο Σφακίων.

Όπως είχε πει στο Flashnews.gr ο δήμαρχος κ.Παύλος Πολάκης \”ο οργανισμός του ιατρείου υπάρχει από το 2004, ενώ κτιριακά δεν υφίστατο παρά ένα ερείπιο που είχε κτίσει η Χούντα από το 1969, και με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ένωση Απανταχού Σφακιανών αλλά και με δική μας πρωτοβουλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε και να εξοπλίσουμε πλήρως ένα μικρό κέντρο υγείας ουσιαστικά με ένα εξοπλισμό που σίγουρα θα τον ζήλευαν πολλά άλλα κέντρα υγείας, ακόμα και μικρά επαρχιακά νοσοκομεία.\”

Η δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σφακίων κρίθηκε απολύτως αναγκαία καθώς δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του δήμου, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών και των Σφακίων αλλά και του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook