Σε έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας και Διατροφικής Ασφάλειας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 7 Ιουλίου, στο Λουξεμβούργο θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του φονικού βακτηρίου Ε.coli, στους παραγωγούς λαχανικών. 
«Αποφασίστηκε να συναντηθούν αύριο στις 14:00 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο οι ευρωπαίοι υπουργοί αρμόδιοι για τη Γεωργία και τη Διατροφική Ασφάλεια\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής προεδρίας Μάρτον Χάτζου, σύμφωνα με τον οποίο στην αυριανή σύνοδο \”είναι επίσης προσκεκλημένοι\” οι ευρωπαίοι Επίτροποι για τη Γεωργία και την Υγεία Ντατσιάν Τσιόλος και Τζον Ντάλι.
Η διεξαγωγή της συνόδου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, όμως αποφασίστηκε η επίσπευσή της. Η φονική επιδημία του βακτηρίου Ε.coli, που πλήττει κυρίως τη Γερμανία, και οι προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριών και ωμής σαλάτας, προκάλεσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λαχανικών και στις ευρωπαϊκές εξαγωγές, τις οποίες πολλές χώρες, όπως η Ρωσία, μπλοκάρισαν για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook