Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου, στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης του Οκτώβρη 2014, απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία των μελών της Ένωσης για την εφαρμογή όλων των δημοσιονομικών μέτρων της Κυβέρνησης, κατόπιν συμφωνιών με την Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., εις βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, εις βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Η Ένωση Συνταξιούχων καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολουθεί η έγγραφη διαμαρτυρία της Ένωσης:

\”Το νέο πακέτο απαιτήσεων από την Ευρ. Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ είδε το φως της δημοσιότητας μετά την τελευταία συνάντηση της κυβέρνησης μαζί τους. Από αυτό φαίνεται καθαρά ότι η τρόικα όσο τρώει τις σάρκες του φτωχοποιημένου λαού με τις ευλογίες της κυβέρνησης ( άσχετα με τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της) τόσο της ανοίγει η όρεξη να πετσοκόψει ακόμα περισσότερο δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από το εξωτερικό, που έγινε η συνάντηση, μας έρχονται τα μαντάτα για κατάργηση του ΕΚΑΣ, παραπέρα πάγωμα για άλλα 2 χρόνια στις από το 2008 παγωμένες και «κουρεμένες» συντάξεις μας, 6.500 αντί για 4.500 ένσημα για συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου, 20% μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ κ.α. Οι απαιτήσεις των εκπρόσωπων του κεφαλαίου και προθυμία της Κυβέρνησης για την εφαρμογή μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Πρόκειται για βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μάαστριχτ και Λευκή Βίβλος της Ευρ. Ένωσης στρώνουν για ακόμα μια φορά το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι μόνο στη Χώρα μας.

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα λόγο να πέφτουν θύματα αυτών των πολιτικών. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας τάζουν από δεξιά και αριστερά. Απαιτούμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα :

• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ
• ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΩΝ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΏΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
• ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΟΥΘΡΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
• ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Ο αγώνας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων μας αιτημάτων και την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών θα συνέχιση αταλάντευτα. Δεν έχουμε άλλες επιλογές!!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook