Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδυνές ώρες σήμερα Κυριακή και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία αύριο Δευτέρα θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ισχυρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδυνές ώρες σήμερα Κυριακή στη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως τις δυτικές περιοχές)

2. Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

3. Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή του κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικινδύνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook