Μάχη για την ολοκληρωτική πάταξη του παραεμπορίου έχει κηρύξει ο δήμος Ρεθύμνης. Μεικτά συνεργεία που αποτελούνται από άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ., του Τμήματος Εμπορίου και του Υγειονομικού, εντατικοποιούν τους ελέγχους εντός και εκτός της πόλης και έχουν επιβάλει πρόστιμα σε πλανόδιους πωλητές, ενώ κατέσχεσαν και τα εμπορεύματά τους. 
Βοηθώντας προς την κατεύθυνση αυτή, ο δήμος Ρεθύμνης αποφάσισε εντός του μήνα να προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών στη λαϊκή αγορά αναφορικά με το είδος και την ποσότητα των προϊόντων, που διαθέτουν οι παραγωγοί και να εξεταστούν όλες οι άδειες.
Σημαντικό κομμάτι του προβλήματος αφορά τους αλλοδαπούς μικροπωλητές παράνομων προϊόντων, οι οποίοι λόγω της συνεχούς αλλαγής πόστων είναι δύσκολο να ελεγχθούν.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτριος Δελήμπασης, υπεύθυνος στο Γραφείο καταστημάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων του δήμου, ανέφερε πως λόγω της οικονομικής κρίσης, τα αιτήματα για δραστηριοποίηση μικροπωλητών στα όρια του δήμου Ρεθύμνης έχουν αυξηθεί κατά 500% σε σχέση με πέρυσι. 
Αυτό σημαίνει πως όσοι από τους αιτούντες -οι οποίοι ας σημειωθεί είναι και από άλλα σημεία της Ελλάδας- δεν παίρνουν άδεια και βρεθούν τελικά στο Ρέθυμνο είναι εν δυνάμει μέλη του παραεμπορίου. 
Άποψη του κ. Δελήμπαση είναι, τον έλεγχο να τον έχει η αστυνομία « διότι την υπολογίζουν περισσότερο και δεν μπορούν να ασκηθούν πιέσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook