Για το ενδεχόμενο μεθοδευμένης προβοκάτσιας προκειμένου να διαλυθεί η πορεία, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, σε μια καθ όλα ειρηνική και μαζική πορεία μέχρι εκείνη τη στιγμή, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για το ενδεχόμενο μεθοδευμένης προβοκάτσιας, προκειμένου να υπάρξει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, διάλυση του πλήθους και δημιουργία καταστάσεων που σκοπό έχουν να πλήξουν το λαϊκό κίνημα και τις μαζικές κινητοποιήσεις στιγματίζοντας τις.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Έχουμε όλες και όλοι ιστορικό καθήκον να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο προστασίας της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, των αυτονόητων δικαιωμάτων μας σε υγεία-παιδεία-εργασία, αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε μαζικά και ειρηνικά στο αποψινό συλλαλητήριο (Κυριακή, 7/12), ανήμερα της ψήφισης του προϋπολογισμού στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 6:00 μμ, για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας του λαού στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του προκειμένου να μείνει εγκλωβισμένος στο σπίτι του.

Καλούμε τις αστυνομικές δυνάμεις να επιδείξουν σύνεση, να αποφύγουν τη χρήση βίας και να απέχουν από δυναμικές επεμβάσεις σε προκατασκευασμένα επεισόδια και προβοκάτσιες. Ο σκοπός της αστυνομίας πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους και όχι ο ρόλος του πραιτοριανού φύλακα της εκάστοτε εξουσίας.\”

Επίσης σε ανάλογη ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

\”Το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη το Ηράκλειο πλημμύρισε από διαδηλωτές, νέους και νέες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους, σωματεία και συλλογικότητες σε μία μέρα αντίστασης και μνήμης, μία μέρα τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, στο δικαίωμά του για μόρφωση.

Αυτό που αντίκριζε ο οποιοσδήποτε στο κέντρο του Ηρακλείου χτες ήταν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, γεμάτη με διμοιρίες ΜΑΤ και ανθρώπους τις ασφάλειας να έχουν κατακλύσει κάθε γωνία, ειδικά στα πέριξ του κατειλημμένου Δημαρχείου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να τρομοκρατήσει τον κόσμο με τη γνωστή και αγαπημένη τακτική των δακρυγόνων και της ρίψης κρότου λάμψης. Προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται και να παρατείνει ακόμα περισσότερο τη ζωή της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η απάντηση στην αυταρχικότητα και τη καταστολή δόθηκε στο δρόμο, με τη πορεία να καταλήγει στο κατειλημμένο Δημαρχείο, το οποίο είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δε πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους με όλους και όλες που πλήττονται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού τη Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 6μμ στη πλατεία Ελευθερίας, στην πορεία για τον Προϋπολογισμό.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook