Έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός 2015, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της ακολουθούμενης πολιτικής και των νέων σκληρών απαιτήσεων της τρόικας.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ στο Σύνταγμα κατέληξε και η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, με αφετηρία την Ομόνοια.

Παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι ««όσο οι μεν θα συνεχίζουν να ψάχνουν τους 180 και οι δε τους 121, ο λαός μας θα συνεχίζει να στενάζει αβοήθητος. Εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο. Η λύση είναι μία: Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Παράλληλα, ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε την μικροφωνική της ΑΔΕΔΥ και εκφώνησε μήνυμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στο άγαλμα Βενιζέλου έδωσε «ραντεβού» το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), όπου συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν το κάλεσμα των μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους με το ΕΚΘ και ΕΔΟΘ να καταλήγουν στην Καμάρα και το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Ξεχωριστά στην πορεία κινήθηκαν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξαν στο ΕΚΘ

Εντός του κοινοβουλίου συνεχίζεται αυτήν την ώρα η συζήτηση του προϋπολογισμού, που πρόκειται να καταλήξει τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook