Η συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχείου Ρεθύμνου, γνωστοποιείται σε ανακοίνωση της \”Συνέλευσης της κατάληψης\”.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε φήμες πως ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ζήτησε απο τους εργαζόμενους να πάνε στο Δημαρχείο το πρωί της Δευτέρας, και καλείται ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου σε συμπαράσταση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Με μια μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους του Ρεθύμνου στις 6/12, τα αγωνιστικά κομμάτια της πόλης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού, που τιμωρείται εκδικητικά από το ίδιο φασιστικό κράτος που το 2008 δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο Ν. Ρωμανός διεξάγει με ανυποχώρητη αξιοπρέπεια μια μάχη που μας αφορά όλους και αποφασίσαμε πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε για 4η μέρα την κατάληψη του δημαρχείου, ως κέντρου οργάνωσης και αντιπληροφόρησης.

Στο μεταξύ το κράτος, θορυβημένο από το κύμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσπαθεί υποκριτικά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αύριο 8/12 κατατίθεται εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει τη “δυνατότητα” στους κρατουμένους να σπουδάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Όταν οι νόμοι σταματούν να μας χωρούν όλους, οι ίδιοι που τους θεσπίζουν τους αλλάζουν, με τον ίδιο τρόπο που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, που δίνουν στις τράπεζες όλο και μεγαλύτερη εξουσία στις ζωές μας, που βαφτίζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ως στρατηγικές και τις εγκρίνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Το κράτος δικαίου ρίχνει τη μάσκα του και αποκαλύπτει το φασιστικό του πρόσωπο. Με αυτή την τροπολογία, η Κυριαρχία επιδιώκει να “νίψει τας χείρας” της από μια δολοφονία.

Το κράτος όμως φροντίζει και γι\’ αυτό. Οι σχετικές φήμες για πιθανή έκδοση εισαγγελικής εντολής για υποχρεωτική σίτιση του Ν. Ρωμανού είναι ενδεικτικές του τρόμου που έχει καταλάβει τους κυβερνώντες. Η υποχρεωτική σίτιση απεργών πείνας είναι αντιδεοντολογική, σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, καθώς δεν μπορούν να εφαρμόζονται θεραπευτικές μέθοδοι αντίθετες με την επιθυμία των ασθενών. Η υποχρεωτική σίτιση είναι βασανιστήριο απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν το σώμα τους ως ύστατο μέσο αγώνα διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια. Είναι μια φασιστική πρακτική ταιριαστή στην παρούσα κυβέρνηση. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα μας βρει αντίθετους. Καλούμε τους γιατρούς που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του Ν. Ρωμανού, να μην προβούν σε καμία αντιδεοντολογική ενέργεια αντίθετη με τη θέλησή του.

Το κράτος έχει δείξει ήδη τα δόντια του και στη μικρή μας πόλη. Την πρώτη μέρα της κατάληψης, ασφαλίτες προέβησαν σε 4 αναίτιες προσαγωγές περιμετρικά του δημαρχείου, ενώ απαγόρευαν την είσοδο σε όσους ήθελαν να πλησιάσουν. Μπάτσοι και ασφαλίτες δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό, ο οποίος έσπασε από πορεία αλληλέγγυων που ήρθαν μαζικά επί τόπου. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, έχει δώσει εντολή στους εργαζομένους να έρθουν αύριο να συγκρουστούν μαζί μας. Δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με κανέναν. Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου, που πλήττεται από τα μέτρα της ίδιας κυβέρνησης που δολοφονεί τον Ν. Ρωμανό,και τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα μας. Είναι ένας αγώνας για αξιοπρέπεια που μας αφορά όλους και όλες.

Οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα του Ν. Ρωμανού που έχουμε καταλάβει το δημαρχείο Ρεθύμνου αντιστεκόμαστε σε μια συνεχώς αυξανόμενη επέλαση του φασισμού και του ολοκληρωτισμού που παρατηρούμε σε κάθε πτυχή των ζωών μας, των συγγενών και των φίλων μας. Ως εκ τούτου, καλούμε όλα τα ευαισθητοποιημένα και πληττόμενα κομμάτια της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Δεν πρόκειται για τη μάχη ενός ανθρώπου, με του οποίου τις πολιτικές επιλογές μπορεί και να διαφωνούμε. Πρόκειται για τον αγώνα διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια για το καθένα και την καθεμιά μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook