Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Γκίκα ΛΙΛΙΘ από γράμμα σε γράμμα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Ανθολόγιο» και τις εκδόσεις Καλέντη.
Μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα στο καφέ «Ενετικό» στα Λιοντάρια, στις 20.00 το βράδυ η συγγραφέας συνάντησε «το αγαπημένο της Ηράκλειο» και μοιράστηκε με το κοινό εμπειρίες και απόψεις για τη λογοτεχνία, τον άνθρωπο, την αγάπη, τη δημιουργία, τη ζωή…

Όλα ξεκινούν όταν η Λίλιθ θα ανακαλύψει μυστηριωδώς σε ένα παλαιό βιβλιοπωλείο σαράντα έξι ερωτικές επιστολές και η τοξίνη των λέξεων θα της αλλάξει έκτοτε τη ζωή.

Για το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Γκίκα η φιλόλογος Ειρήνη Σπυριδάκη είπε μεταξύ άλλων: «Η συγγραφέας με το νέο της βιβλίο αφήνει το δικό της προσωπικό αποτύπωμα στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ατμόσφαιρα, αναγνωρίσιμο τολμηρό στυλ γραφής, πάθος για τα βιβλία και τους συγγραφείς, μα κυρίως πάθος για τη συγγραφή που φαίνεται πως δεν είναι για εκείνη παρά ένας μονόδρομος στη ζωή».
Με τη σειρά της η εικαστική επιμελήτρια Γεωργία Στεφανάκη αναλύοντας την συγγραφική κατάθεση της Ελένης Γκίκα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η χάρτινη Λίλιθ σε προειδοποιεί «διαβάζεις αυτό που είσαι» και πας όπου η ίδια μπορείς να πας μέσα σου… συμπληρώνω… Ανεπίδοτες επιστολές που αναζητούν μόνιμα παραλήπτη. Μηνύματα σε ερμητικά κλεισμένα μπουκάλια, γράμματα που ταξιδεύουν σε χωροχρόνο προεπιλεγμένο, Καφκικά γράμματα, τετράγωνα κομμάτια σκοταδιού πίσω από τα σίδερα… η μορφή της αγαπημένης Ειρήνης… ένα οικείο μου πρόσωπο. Δικά μας μηνύματα, δικές μας απόπειρες αιωνιότητας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στις «Εικόνες» και στο «Έθνος» της Κυριακής από το 1983,έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν είκοσι οκτώ βιβλία της, μεταξύ των οποίων και τα μυθιστορήματα « Οι κούκλες δεν κλαίνε», «Το αίνιγμα του άλλου», «Χαίρε παραμύθι μου», «Υγρός χρόνος», «Πλήθος είμαι», «Αιώνια επιστροφή», αρκετά ποιητικά αλλά και παιδικά βιβλία. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα «Η γυναίκα της βορινής κουζίνας» (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2012) και το « Μπολερό δεν ήταν του Ραβέλ», καθώς και το βιβλίο για παιδιά « Το μυστικό της μαγικής τσαγιέρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook