Με ένα iPad ή iPhone και φυσικά τις κατάλληλες εφαρμογές και αξεσουάρ από την iSystem, ένα απλό σπίτι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει έξυπνο.

Στις μέρες μας το έξυπνο σπίτι δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε κάποιο ακριβό χόμπυ και πάνω απ’ όλα δε χρειάζεται να μπλέξει κανείς με δύσκολες οδηγίες χρήσεις για να μπορέσει να το κάνει πραγματικότητα…

Με ένα iPhone ή iPad όσο εύκολα μπορούμε και μπαίνουμε να ελέγξουμε τα email μας, να ενημερώνουμε το Facebook status μας και να παίζουμε“Angry Birds Star Wars” τόσο εύκολα μπορούμε να ελέγξουμε το φωτισμό, τη θερμοκρασία αλλά και την ασφάλεια στο σπίτι μας κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη και πολλές φορές βοηθώντας μας να κάνουμε οικονομία.

Με τις έξυπνες λάμπες Philips Hue ο φωτισμός στο σπίτι μας πάει σε άλλο επίπεδο αφού μας επιτρέπουν να τις ελέγξουμε από την οθόνη του iPhone ή του iPad ενώ μπορούμε να τους αλλάξουμε χρώμα και να διαμορφώσουμε τη φωτεινότητα τους.

Ο χρήστης μπορεί να δώσει στα φώτα τις ονομασίες που θέλει (γραφείο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο), να επιλέξει ανάμεσα σε 12 προεπιλεγμένους χρωματισμούς (για ηρεμία, για ανάγνωση, προσομοίωση ανατολής-δύσης κοκ) και να προγραμματίσει διάφορες ενέργειες όπως π.χ. σβήσιμο όλων των φώτων στο διάστημα 00:30-07:30. Η σειρά διαθέτει, εκτός από το απαραίτητο Starter Kit, τους συνηθισμένους βιδωτούς λαμπτήρες, spot τύπου GU10, ταινίες led, φωτιστικό οριζόντιας επιφάνειας.

Με τις κάμερες ασφαλείας της Bluestork, μπορούμε πολύ εύκολα μέσα από το οικιακό δίκτυο μας μπορούμε να ελέγχουμε όλους τους χώρους στο σπίτι μας όπου και αν βρισκόμαστε μέσα φυσικά από την ειδική iOS εφαρμογή.

Η σειρά περιλαμβάνει κάμερες για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που μπορούν να μπουν σε τοίχο, ταβάνι ή οριζόντια επιφάνεια οι οποίες μπορούν να καταγράφουν τον χώρο ακόμα και σε συνθήκες έλλειψης φυσικού φωτός (νυχτερινή λήψη) ενώ με την ειδική λειτουργία μπορούν να κρατήσουν αυτόματα στιγμιότυπα και ναστείλουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση που καταγραφεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Εκτός από την ασφάλεια του χώρου με το Netatmo Weather Station, μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τη θερμοκρασία και την υγρασία εντός και εκτός σπιτιού αλλά και για την ποιότητα του αέρα, την ηχητική μόλυνση και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τα μοτίβα και τους κύκλους του καιρού στο περιβάλλον μας ενώ με το Netatmo Thermostat ,τον επιτοίχιο θερμοστάτη με συνδεσιμότητα WiFi, μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και να μειώσουμε το λογαριασμό έως και 25% αφού μπορεί και μελετάει την κατανάλωση ενέργειάς χάρη στο ιστορικό της θερμοκρασίας και της θέρμανσης και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τέλος και τα φυτά έχουν τη φροντίδα από το iPhone σας μέσω του Parrot Flower Power που μας ενημερώνει με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να λερώσουμε τα χέρια μας, για τις παραμέτρους ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την καλή υγεία των φυτών: υγρασία χώματος, λίπασμα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και ένταση φωτός. Θα λαμβάνετε λοιπόν γνωστοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όταν τα φυτά σας έχουν ανάγκη από πότισμα, λίπασμα, φως ή διαφορετική θερμοκρασία.

Με αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στην i-System, μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας λίγο πιο έξυπνο

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook