Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, παρουσιάζεται την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20,00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων».

Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή του έργου από τη σχολή χορού «Arte Ballet» της Κατερίνας Καργάκη, που εδρεύει στις Κάτω Γούβες και σκοπό έχει να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου της «Ηλιαχτίδας» (Παγκρήτιος Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο) προσφέροντας την παράσταση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην είσοδο για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για το φιλανθρωπικό έργο της Σχολής θα υπάρχει κουμπαράς με συνδρομή κατά βούληση.

Η ιστορία

«Το έργο βασίζεται σε ένα από τα διασημότερα έργα στην ιστορία του μπαλέτου την «Λίμνη των Κύκνων» .

Στο πλαίσιο της νέας διασκευής παρουσιάζεται η λεύκη ομορφιά των κύκνων και η μαύρη σκληρότητα της πραγματικής ζωής που αποτελεί μια διαφορετική διάσταση στο έργο του κλασσικού ρεπερτορίου.

Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στο πάρκο μιας πόλης. Η πρωταγωνίστρια μια αθώα κοπέλα, περνά εκεί την καθημερινότητα της. Ώσπου εμφανίζεται ο μυστηριώδης Ρόθμπαρτ , ο οποίος θα την προσελκύσει και θα προσπαθήσει να την παρασύρει σε αντιφατικά συναισθήματα.

H πρωταγωνίστρια εμφανίζεται με δυο μορφές που αντανακλούν τα συναισθήματα της μετά την επιρροή του Ρόθμπαρτ.

Οι λευκοί κύκνοι συμβολίζουν την αγνότητα του χαρακτήρα της, ενώ οι μαύροι κύκνοι τη σκληρότητα της πραγματικής ζωής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook