Στραγγαλισμό δείχνει ως αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το πόρισμα των ιατροδικαστών Ν.Καρακούκη και Χρ.Τσάκωνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κουμανταρέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Μετά τα χτυπήματα στο υπόλοιπο σώματα, στραγγαλίστηκε με τα χέρια.

Ο Κουμανταρέας, που βρέθηκε νεκρός από τον ανιψιό του, δεν έφερε αμυντικά τραύματα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα ο δράστης τον είχε ακινητοποιήσει.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνεκτιμά μία δικογραφία που είχε σχηματισθεί προ μερικών ετών από την Ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο Μ.Κουμανταρέας είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από δύο Αλβανούς.

Ο άτυχος συγγραφέας είχε αναφέρει προ ετών στην Αστυνομία ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν αρπάξει προσωπικά έγγραφά του και αντικείμενα από το σπίτι του, όταν τον είχαν επισκεφθεί για άγνωστους λόγους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, του ζητούσαν χρηματικά ποσά για να του επιστρέψουν τα αντικείμενά του.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι τη στιγμή που ο Μένης Κουμανταρέας ανέβηκε στο διαμέρισμά του από γειτονικό κατάστημα, αιφνιδιάσθηκε από τον δράστη, ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο ασανσέρ, τον παρέσυρε μέσα στο σπίτι, τον σκότωσε και μετά προσπάθησε να τον ληστέψει.

Το «μένος», η ανθρωποκτόνος πρόθεση του δράστη, η γνώση του χώρου και η επιλεκτική έρευνα στο σπίτι, οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ότι ήταν κάποιος που γνώριζε τον 83χρονο συγγραφέα και ίσως είχε προγενέστερα σημεία προστριβής μαζί του. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ αναζητούν μάλιστα και τον άνθρωπο που είχε προκαθορισμένο ραντεβού με το Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ του Σαββάτου.

Η κηδεία του συγγραφέα θα τελεστεί την Τρίτη από το Α\’ Νεκροταφείο στις 2 το μεσημέρι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook