Οι αρχές του Νέου Δελχί προχωρούν στην απαγόρευση του υπηρεσίας Uber -που προσφέρει μίσθωση οχημάτων για μετακινήσεις «αντί» ταξί- μετά την καταγγελία για βιασμό από συνεργαζόμενο οδηγό.

Νεαρή γυναίκα στην ινδική πρωτεύουσα κατήγγειλε ότι το βράδυ της Παρασκευής χρησιμοποίησε την υπηρεσία για να επιστρέψει στο σπίτι της μετά από δείπνο. Κατηγόρησε τον οδηγό, τον οποίο βρήκε μέσω του Uber, πως την βίασε, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του.

Ο 32χρονος οδηγός εντοπίστηκε και οδηγήθηκε την Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος των περιφερειακών αρχών του Νέου Δελχί για τις συγκοινωνίες, Σατίς Ματχούρ, ανέφερε πως η λειτουργία της υπηρεσίας θα απαγορευτεί στην πόλη.

Νωρίτερα, ο CEO της Uber Τράβις Καλάνικ είχε καταδικάσει σε ανακοίνωσή του το περιστατικό και είχε διαμηνύσει πως η εταιρεία θα κάνει «ό,τι μπορεί για να οδηγηθεί ο δράστης στη Δικαιοσύνη και για να προσφέρει υποστήριξη στο θύμα και την οικογένειά της».

Στις αρχές του 2013, η Ινδία έβραζε από τις απανωτές καταγγελίες για βιασμό που έβγαιναν στο φως μετά τον βιασμό νεαρής από οδηγό και επιβάτες λεωφορείου στο τέλος του 2012.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook