Στον καθαρισμό της παραλίας του Λέντα προχώρησαν από κοινού ο Δήμος Γόρτυνας, οι νέοι του παραθαλάσσιου οικισμού, οι επαγγελματίες αλλά κι οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού, μετουσιώνοντας σε πράξη το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές και δίνοντας το δικό τους στίγμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
Η εθελοντική συμμετοχή απ’ όλες τις πλευρές και κυρίως από την νεολαία, ήταν δυναμική, κάτι που σχολιάστηκε ευμενώς από το Δήμαρχο Γόρτυνας, ο οποίος για μια ακόμη φορά τόνισε πως η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε ανιδιοτελή πρωτοβουλία που θα έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και τον εξωραϊσμό του προφίλ του Δήμου. 
Εκτός από τον κ. Σχοιναράκη, το παρόν έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έβαλαν γάντια και βοήθησαν τους κατοίκους να απομακρύνουν τα φύκια, τα σκουπίδια, τα ξύλα και τα αδρανή υλικά από την παραλία. 
Στη συνέχεια μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας αφαίρεσαν τις μεγάλες πέτρες που υπήρχαν στην ακρογιαλιά και διαμόρφωσαν κατάλληλα τον χώρο, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιστρωθεί με επιπλέον άμμο που θα μεταφερθεί από παρακείμενο ποτάμι. 
Να τονιστεί πως η όλη πρωτοβουλία ανήκε στην ομάδα νέων του Λέντα, οι εκπρόσωποι της οποίας αφού ήρθαν σε επαφή με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς, διοργάνωσαν και εν συνεχεία υλοποίησαν τον καθαρισμό.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιαμούς, Δημήτρης Γρηγοράκης ευχαρίστησε την δημοτική αρχή για την συνεργασία και την βοήθεια που πρόσφερε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Δήμαρχο που όπως είπε, «ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας κι όχι μόνο έστειλε τα μηχανήματα του Δήμου, αλλά ήρθε κι ο ίδιος να μας βοηθήσει ώστε να καθαρίσουμε την παραλία.» 
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από προτροπή του κ. Γρηγοράκη, όλοι οι επαγγελματίες του Λέντα, καταβάλουν κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό το οποίο διατίθεται για την μισθοδοσία ενός εργάτη καθαριότητας που έχουν προσλάβει. 
Ευχαριστήριο προς τον κ. Σχοιναράκη αλλά κι όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέδραμαν στον καθαρισμό της παραλίας, εξέδωσε η ομάδα νέων του Λέντα, επισημαίνοντας πως η δράση τους δεν σταματάει εδώ αλλά θα συνεχιστεί με παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook