Δεν μας προκαλεί έκπληξη η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σε ότι τουλάχιστον με αφορά προσωπικά, στην Ραδιοφωνική εκπομπή μου \”ΠΥΞΙΔΑ\” στο Ράδιο Κρήτη, μόλις δυο μέρες πριν (Κυριακή 7/12/14) το είχαμε πει ξεκάθαρα ως πιθανό ενδεχόμενο να συμβεί αυτό που τελικά συνέβη ως χτες το βράδυ.

Όπως αντίστοιχα και το ότι εδώ και περίπου δυο μήνες λέμε ξεκάθαρα και το φωνάζουμε (παρά το γεγονός ότι αρκετοί ενοχλούνται και διαφωνούν έντονα) ότι οι 180 Βουλευτές και ίσως και δυο τρεις ακόμη επιπλέον έχουν βρεθεί.

Δεν ήταν μόνο οι δημοσιογραφικές μας πληροφορίες και η προσπάθεια επίλυσης της συγκεκριμένης εξίσωσης που μας οδηγούσε στο συγκεκριμένο σημείο.

Βλέπετε η ψυχρή ανάλυση κάποιων συγκεκριμένων δεδομένων δεν άφηνε περιθώρια για άλλες κινήσεις πολιτικές και μη, από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων,γιατί αυτή την κίνηση ΜΑΤ την κάνουν από κοινού οι κκ Σαμαράς – Βενιζέλος με τις άτυπες ευλογίες του κυρίου Τσίπρα που κρατά σκόπιμα \”κλειστά\” τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στους Ανεξάρτητους Βουλευτές δείχνοντας τους ουσιαστικά ότι η μόνη λύση για την πολιτική τους επιβίωση και την αγορά χρόνου,είναι να ψηφίσουν τον Πρόεδρο που θα κατεβάσουν ως πρόταση οι κυβερνητικοί εταίροι.

Άλλωστε ούτε ο κύριος Τσίπρας έχει πειστεί και αυτό το δείχνει, ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να κυβερνήσει και να βγάλει \”τα κάστανα από μια φωτιά\” που δεν του επιτρέπει σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες ούτε να πλησιάσει για να τα εντοπίσει.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι θεωρείται σίγουρο πως:

1ον: Ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας . Το πρόσωπο που έμεινε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και τούτη την ώρα,έχει γίνει η σχετική συνεννόηση εδώ και μέρες. Καλά πληροφορημένες πηγές μας ανέφεραν μόλις προχτές ότι ο κ.Σαμαράς περίμενε την ψήφιση του προϋπολογισμού που αποτελούσε και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

2ον: Δεν είναι βέβαιο πως το πρόσωπο αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, αφού δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) κάποιο προγραμματισμένο διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού, (παρά τα όσα μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις).

3ον: Το πρόσωπο δεν θα προέρχεται από την Ελληνική πολιτική σκηνή σύμφωνα πάλι με τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες.

Το πιο σημαντικό όμως, πέρα από την ονοματολογία και τα σενάρια, είναι άλλο:

Ότι οι Βρυξέλλες έδωσαν απόψε στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) μια τρίμηνη διορία-μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το οριστικά το τοπίο.

Το μήνυμα της Ευρώπης είναι Ξεκάθαρο:

\”Αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε σε αυτή την χώρα, ξεκαθαρίστε μόνοι σας τις διαφορές σας, εκλέξτε Πρόεδρο Δημοκρατίας, ή οδηγηθείτε σε εκλογές και στο τέλος Φεβρουαρίου το ξανασυζητάμε.

Συνεπώς,πολιτικά η κυβέρνηση επιλέγει την πιο ορθή ώρα να ξεκαθαρίσει το ρευστό πολιτικό τοπίο και να σηκώσει το γάντι που της πέταξε ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πριν από λίγες μέρες ζητώντας για μια ακόμα φορά εκλογές.

Μια (εκλογική) διαδικασία που σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση και όλα όσα σας παραθέσαμε,όλο και περισσότερο απομακρύνεται ειδικά για το πρώτο 6μηνο του 2015.

Κώστας Συλιγάρδος/ Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook