Γενική Συνέλευση Εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, 08 – 10πμ. και το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, τις ώρες της συνέλευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων \”τα θέματα είναι:

• Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, για να διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του νοσοκομείου στο 14ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στις 9 – 11 Φλεβάρη 2015. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 15 – 16 Γενάρη 2015.

• Επανασύσταση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΥΑΕ) στο νοσοκομείο. Να συζητήσουμε ζητήματα υγιεινής καις ασφάλειας, πρόληψης και προστασίας, να διεκδικήσουμε να παρθούν άμεσα μέτρα, να απαιτήσουμε γραπτή εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και άμεση πρόσληψη γιατρών και τεχνικών ασφαλείας. Η ανάδειξη της νέας 6μελούς ΕΥΑΕ θα γίνει ταυτόχρονα με την εκλογική διαδικασία για αντιπροσώπους ΠΟΕΔΗΝ.

• Ενημέρωση – συζήτηση – αποφάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, το νέο συνδικαλιστικό νόμο και τη σκανδαλώδη και προκλητική εκχώρηση του δρόμου και του παρκινγκ έξω από το ΠΑΓΝΗ στους ιδιώτες.

• Τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η συνεχή υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, οι αυταρχικές αντεργατικές αποφάσεις Κυβέρνησης – Διοίκησης , η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο με το νέο προϋπολογισμό που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και προβλέπει νέες μεγάλες περικοπές στην Υγεία.

Τα προβλήματα μας κανείς δεν θα τα λύσει, αν δεν γίνουν υπόθεση καθημερινού μας αγώνα. Να αποφασίζουμε στη συνέλευση τι θέλουμε.

Θα σκύβουμε συνέχεια το κεφάλι και θα ανεχόμαστε τις αβίωτες συνθήκες εργασίας ή θα ξεσηκωθούμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας λύσεις και την αξιοπρέπεια μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook