Φουντώνει η ονοματολογία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι στις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Ως φαβορί στις καθαρόαιμες πολιτικές υποψηφιότητες εμφανίζεται ο Σταύρος Δήμας, σύμφωνα με Τα Νέα. Ο πρώην κοινοτικός επίτροπος προέρχεται από την Κεντροδεξιά, έχει υπερκομματικό προφίλ και έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στις Βρυξέλλες.

Συνειδητά έχει απομακρυνθεί από τα κομματικά του καθήκοντα, καθώς ατύπως προετοίμαζε το έδαφος για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με συναντήσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το όνομά του έχει ήδη συζητηθεί στις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί το βράδυ της Δευτέρας ότι η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει μάλλον προς πολιτική υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, τα ονόματα που συζητήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους ήταν και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη παρότι δεν έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις πολιτικές υποψηφιότητες ως φαβορί ακούγεται εδώ και μήνες και το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πολλοί στη ΝΔ θεωρούν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να συγκεντρώσει τους 180.

Ο έλληνας επίτροπος έχει συναινετικό προφίλ, διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ δεν αποτελεί μυστικό ότι έχει χτίσει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Το όνομά του έχει συζητηθεί από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης παρότι ο δεύτερος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Δ. Αβραμόπουλο.

Ο εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ Βασίλειος Σκουρής, όπως και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προστέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη μακρά λίστα της ονοματολογίας εφόσον οι Σαμαράς και Βενιζέλος καταλήξουν σε μη πολιτική υποψηφιότητα.

Ο πρώτος, από τους νεότερους στην ηλικία εισαγγελικούς λειτουργούς που πήραν τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ο δεύτερος, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από το 2003, έχει θητεύσει δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός, το 1989 και το 1996.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου, το οποίο επίσης έχει απασχολήσει την επικαιρότητα. Με το σκεπτικό της μη πολιτικής υποψηφιότητας, στο παρελθόν είχε ακουστεί και το όνομα του Κώστα Γαβρά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook