Την συναίνεση αλλά και την συνοχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα κρίνουν οι συνεδριάσεις που ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα στο άτυπο υπουργικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο από τους \”συνήθεις υπόπτους\”, υπουργούς για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Βενιζέλος, Καστανίδης, Ρέππας, Κατσέλη και Σκανδαλίδης, έχουν δείξει με την στάση τους το τελευταίο διάστημα οτι δεν πρόκειται να δώσουν αμαχητί την συναίνεσή τους στα επώδυνα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

\”Ολα κρίνονται σήμερα\”, φέρεται να είπε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε εκλογές αν δεν εξασφαλίσει την απαιτούμενη συναίνεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος και στην περιπτωση που υπάρξει καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κ.Παπανδρέου έχει αποφασίσει να είναι πιο επιθετικός και αυτό φάνηκε το τελευταίο διήμερο τόσο με την ανακοίνωση που βγήκε εναντίον ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν για ξένους επιτρόπους στην κυβέρνηση αλλά και με το βίντεο το οποίο παρουσίαζε τον απολογισμό της κυβέρνησης το τελευταίο 20μηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ.Παπανδρέου θα θέσει όλους, υπουργούς και βουλευτές προ των ευθυνών τους με συγκεκριμένα διλήμματα.

Αν το σενάριο των εκλογών φανεί ακραίο, βέβαιος θεωρείται ο ανασχηματισμός που θα σηματοδοτήσει την \”έξοδο\” Παπακωνσταντίνου από την κυβέρνηση.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook