Ο Σταύρος Δήμας θα ειναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από ολιγόωρη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες  στο Μέγαρο Μαξίμου

«Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που εκτιμάει η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ενα πρόσωπο που ενώνει και εμπνέει, εμπνέει σοβαρότητα και σεβασμό. Με την εκλογή του νέου Προέδρου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες εφόσον αυτές χρειαστούν.»

Από χθες, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Δήμας θεωρούνταν ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου.

Μετά την πρόσκλησή του στο πρωθυπουργικό γραφείο και τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επιβεβαίωθηκε ότι ο κ. Δήμας θα είναι η κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ποιός είναι ο Σταύρος Δήμας

Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και Επίτροπος. Ο Σταύρος Δήμας είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο άνθρωπος που επέλεξε η κυβέρνηση για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου του 1941 και σπούδασε οικονομικά και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.

\"Με
Με τη σύζυγό του Μαίρη

Εργάστηκε ως δικηγόρος στην νομική εταιρεία της Wall Street, «Sullivan & Cromwell» (1969-1970) και για τη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα (1970-1975). Την περίοδο 1975-1977 ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 1977. Συνολικά, εξελέγη 10 συνεχόμενες φορές μέχρι το 2004. Έγινε υπουργός για πρώτη φορά το 1980 όταν ανέλαβε το υπουργείο Εμπορίου μέχρι το 1981. Διατέλεσε επίσης υπουργός Γεωργίας (1989-1990) και Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1990-1991). Την περίοδο 1985-1989 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

\"\"
\"\"

Τον Μάρτιο του 2004 ο Κώστας Καραμανλής τον επέλεξε ως τον Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν. Ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις και από τον Νοέμβριο 2004 εκείνο για το Περιβάλλον. Σε αυτή τη θέση έμεινε μέχρι τη λήξη της πρώτης θητείας της Επιτροπής Μπαρόζο το 2009.

\"\"
\"\"

Το 2011 όταν αναζητούνταν… πρωθυπουργός για να διαδεχτεί τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε ακουστεί ξανά το όνομά του. Τελικά τη θέση πήρε ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Σταύρος Δήμας έγινε υπουργός Εξωτερικών.
Από τον Ιούλιο του 2010 μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Το χαστούκι από την Μαρίκα Μητσοτάκη

Είναι ένας από τους… αστικούς μύθος της πολιτικής ζωής. Έχει διαψευστεί όμως και από τις δυο πλευρές. Αλλά παραμένει… μύθος.

Λέγεται λοιπόν πως το 1991, όταν ο Σταύρος Δήμας ήταν υπουργός Βιομηχανίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού είχε χαστουκίσει τον υπουργό γιατί διαφώνησαν!

\"\"

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook