Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στο έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Οι 13 εργάτες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες και μετά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους κατέληξαν στην απόφαση να μην εργαστούν μέχρι να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημά τους.

«Είμαστε δίπλα στα μέλη μας, στο πλευρό των οικοδόμων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον τα χρήματα για να πληρώσουν τα καύσιμά τους και να πάνε στη δουλειά τους», είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου κ. Γωνιανάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με την κ. Βασιλική Συθιακάκη, επικεφαλής της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, όπου και έχει αναλάβει το έργο, στο πλαίσιο των ανασκαφών οι οποίες θα αποτυπώσουν αν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το έργο της ανασκαφής βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου 5 μήνες.

«Θέμα της Περιφέρειας»

Για ένα έργο όπου υπόλογη για τα οικονομικά είναι η Περιφέρεια Κρήτης κάνει λόγο στο Flashnews.gr η κ. Συθιανάκη η οποία τόνισε ότι η έγκριση μισθοδοσίας είναι μια προβληματική και χρονοβόρα διαδικασία καθώς πρόκειται για ένα υποέργο σε έργο τρίτου από την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι το έγγραφο και η ανακοίνωση για την επίσχεση έπρεπε να κατατεθεί στην Περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο και παρά την καθυστέρηση -και λόγω της συγχώνευσης των Εφοριών- στην αποστολή των σχετικών εγγράφων για τη πληρωμή των εργαζομένων, υπάρχει μια πρώτη διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι τελικά τα χρήματα θα καταβληθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook