Με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας ξεκίνησε απο χθες διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου υπο την ονομασία \”ALEXANDROUPOLIS 14\”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έναρξη της άσκησης επρόκειτο να παραστεί και η Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά, αλλά τελικά η επίσκεψή της στα Χανιά, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, αναβλήθηκε λόγω ασθένειας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου και όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, περιλαμβάνει:

– Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

– Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

– Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο ΝΚ την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.

Στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες ΕΛΛΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως ΑΞΙΟΣ, η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα ENS SHARM EL SHEIKH, οι πυραυλάκατοι ENS YARMOUK και ENS BADR, το βοηθητικό ENS HALAYEB και τα παράκτια περιπολικά ENS WAKIL και ENS RAFEAA.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook