-Τις 19 έφτασαν οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά και αυτή της Δευτέρας. Ίσως και να φτάσουν τις 20 αν τελικά υλοποιηθεί αυτή που προγραμματίζεται για τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

-Αυτό που επισημάνθηκε πάντως είναι οι συνεχόμενες απουσίες που παρατηρούνται από μια σειρά επικεφαλής των παρατάξεων. Στην 19η απουσίαζαν τόσο ο κ. Τσόκας, λόγω σύσκεψης στην Αθήνα όσο και ο κ. Κριτσωτάκης καθώς βρισκόταν επίσης στην Αθήνα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό.

-Το ζήτημα των ψηφισμάτων και πως αυτά θα υλοποιούνται ουσιαστικότερα και χωρίς καθυστέρηση απασχόλησε μέλη του Π.Σ. Οι κατά καιρούς εμφάνιση μια σειράς ψηφισμάτων καθυστερεί πολύ τη διαδικασία μέχρι να βρεθεί η κοινή συνισταμένη για την υιοθέτησή του τελικού κειμένου, με αποτέλεσμα να χάνετε πολύτιμος χρόνος.

-Μια σχετική διαβούλευση πριν τη συνεδρίαση θα βοηθούσε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

-Και τελικά, μπορεί να είδαμε ψήφισμα για τον κ. Ρίχτερ, δεν είδαμε όμως ψήφισμα και για τον Νίκο Ρωμανό. Παρά το ότι υπήρχε σχετική πρόταση…

-Σχεδόν 2 ώρες διήρκησε η συζήτηση για την έγκριση του νέου προγράμματος σχετικά με την τουριστική προβολή της Κρήτης για το 2015.

-Ο κ. Βαμιεδάκης, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στις περισσότερες απορίες-τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων.

-Νομίζω ωστόσο ότι δεν κατάφερε να πείσει –ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους- για το κόστος των 50 χιλιάδων ευρώ σχετικά με την «συντήρηση του site».

-Ενώ παράλληλα ελάχιστη αναφορά έγινε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας για τις εργασιακές σχέσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού. Και αυτό μόνο μετά από τις παρεμβάσεις άλλων περιφερειακών συμβούλων.

-Κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, με απλήρωτες υπερωρίες και καθυστερήσεις στις μισθοδοσίες, δεν συνάδουν με κανένα «success story». Ούτε στο χώρο του τουρισμού.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook