​Αντίστροφα μετράει όλος ο πλανήτης για το τέλος του 2014, καθώς ήδη είμαστε στον τελευταίο μήνα του χρόνου… Και μπορεί τα συναισθήματα για το 2014 που φεύγει να είναι ανάμεικτά, όμως σε λίγες μέρες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποχαιρετήσουμε έναν ιδιαίτερο χρόνο, ο οποίος στιγματίστηκε και από πολλά περιστατικά βίας!

Το περιοδικό TIME δημοσίευσε τις 10 φωτογραφίας, οι οποίες αποτυπώνουν τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς, έτσι όπως τα βίωσε όλος ο πλανήτης.

1. Η πιο διάσημη selfie

\"photo1.jpg\"
Η πιο διάσημη Selfie όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή της Έλεν  Ντετζένερις στα περσινά Όσκαρ, η οποία συμπεριελάμβανε τα σπουδαιότερα ονόματα του Χόλυγουντ. Η φωτογραφία έκανε ρεκόρ like στο διαδίκτυο.

2. Οι αναταραχές στο Φέργκιουσον και η δολοφονία του Μάικλ Μπράουν

\"photo2.jpg\"
Η δολοφονία ενός παιδιού και η ατιμωρησία του αστυνομικού δεν θα μπορούσαν να περάσουν έτσι αδιάφορα. Ενδεικτικό ότι μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι ο αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, δεν θα κάτσει καν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το Φέργκιουσον πήρε κυριολεκτικά φωτιά.

3. Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην Αφρική

\"ηξδγξκρσε.jpg\"
Οι γιατροί μεταφέρουν ένα μικρό αγόρι το οποίο νοσεί, φορώντας τις ειδικές στολές που τους προστατεύουν από το να έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς. Μετά από το ξέσπασμα του ιού εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε μόλις λίγους μήνες, με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μιλάει για την νέα επιδημία που έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την υφήλιο.

4. Αναταραχές στο Κίεβο της Ουκρανίας

\"photo4.jpg\"
Ένας νέος πόλεμος ξέσπασε κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου. Η Ουκρανία διασπάται στα δύο με τους Ρωσόφιλους να ζητούν την προσάρτηση των ανατολικών περιοχών και της Κριμαίας στην Ρωσία. Η κρίση κορυφώθηκε με τη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το Μάρτιο και συνεχίζεται με την Ευρώπη να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις.

5. Σκάφη στη λίμνη Oroville της Καλιφόρνια

\"photo5.jpg\"
Μια από τις θερμότερες χρονιές όλων των εποχών ετοιμάζεται να τελειώσει! Για αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει μια φωτογραφία, στην οποία θα αποτυπώνεται το σοβαρό φυσικό πλήγμα. Η στάθμη της λίμνης, στην Καλιφόρνια είχε πέσει επικίνδυνα… Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ τρέφεται από την παραγωγή της Καλιφόρνια.

6. Διάσωση μη νόμιμων μεταναστών στα νότια της Ιταλίας

\"photo6.jpg\"
Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν μια λέμβο, όπου επέβαιναν πάνω από 500 άνθρωποι και διοργάνωσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης των τελευταίων ετών.

7. Οι αναταραχές στη Γάζα

\"photo7.jpg\"
Για ακόμη μια φορά αυτή η περιοχή της Μέσης ανατολής βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων, με τους βομβαρδισμούς να καταστρέφουν την περιοχή και τα θύματα να είναι χιλιάδες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά. Στην φωτογραφία βλέπετε έναν άντρα να κουβαλάει ένα νεκρό παιδί μετά από ρίψη ρουκέτας.

8. Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού κράτους

\"photo8.jpg\"
Αεροπλάνο μεταφέρει τραυματία μετά από επίθεση αυτοκτονίας των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους μέσα σε γειτονία του Ιράκ, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

9. Χαλάζι μέσα στο καλοκαίρι- Ρωσία 12 Ιουλίου 2014

\"photo9.jpg\"
Οι παραθεριστές έπλευσαν να απολαύσουν τον ήλιο σε μια παραλία της Ρωσίας όταν ξαφνικά ο καιρός άλλαξε επικίνδυνα και άρχισε να ρίχνει χαλάζι. Εκείνοι άρχισαν να τρέξουν για να καλύψουν τα σώματα τους ενώ η εικόνα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή.

10. Αναχαίτιση επιβατικού αεροσκάφους πάνω από το Ντονιέτσκ, Ουκρανία

\"photo10.jpg\"
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες για το 2014. Ένα επιβατικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε στο Ντονιέτσκ, με όλους τους επιβάτες να χάνουν τη ζωή τους.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook