Εκδηλώσεις εορτασμού διοργάνωσε ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 05 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Αρχανών και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πύργου και Πεζών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αρχάνες, Πεζά και Πύργο η προβολή της ταινίας “ΗΟΜΕ” με σκοπό της ευαισθητοποίηση των δημοτών, κυρίως των παιδιών, για την προστασία του πλανήτη από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Η προβολή αυτής της ταινίας ήταν η απαρχή της πρωτοβουλίας του Δήμου να καθιερωθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες, η διοργάνωση δωρεάν κινηματογραφικών προβολών. Σκοπός είναι αφενός η ψυχαγωγία όλων των δημοτών, αφετέρου η ευαισθητοποίησή τους σε διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία δημοτών διοργανώθηκε:
– πεζοπορία στο Κουναβιανό φαράγγι την Κυριακή 05/06
– Φωτογράφιση των σημείων που χρειάζονται βελτίωση στον οικισμό των Αρχανών, από τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου και έκθεση των φωτογραφιών τους στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισο».

Σκοπός των μαθητών ήταν «να διώξουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, την ασχήμια από τα όμορφα σημεία του τόπου τους τα οποία θέλουν να χαρούν» και «να ευαισθητοποιήσουν τόσο τους πολίτες όσο και τους τοπικούς ‘άρχοντες’ για να απαλλαγούν επιτέλους από καθετί άσχημο υπάρχει δίπλα τους».

– Επίσης, την Δευτέρα 06/05, έγινε καθαρισμός των 2 πάρκων του Πύργου από τα μέλη και τους εργαζόμενους κοινωνικούς λειτουργούς του ΚΑΠΗ Πύργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook