Πρόταση με ψήφισμα για τον Νίκο Ρωμανό θα καταθέσει στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο έτσι ώστε ο απεργός πείνας αλλά και κάθε άλλος κρατούμενος να έχει τη δυνατότητα, αυτοπρόσωπα, να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικά το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ανησυχία διαπιστώνει την πεισματική άρνηση κυβέρνησης και δικαστηρίων να δώσουν στο Νίκο Ρωμανό τη δυνατότητα να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε. Άρνηση η οποία με την σειρά της τροφοδοτεί την ένταση με πολλούς αποδέκτες και πιθανές προβοκάτσιες.

Αποπροσανατολίζει τη νεολαία και τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα και τον αγώνα που δίνουν, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – Τρόϊκας.

Θεωρεί ότι οι αιτιάσεις γύρω από την υποδικία του για άλλες σοβαρές υποθέσεις που αποτελούν τη βάση στις δικαστικές αποφάσεις, μπορούν να ξεπεραστούν με νομοθετική ρύθμιση.

Γιατί άλλωστε να μην ρυθμιστεί έτσι νομοθετικά, τη στιγμή που προωθείται η εξίσου έωλη νομοθετική ρύθμιση περί παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία όμως προσκρούει στους στοιχειώδεις εκπαιδευτικούς κανόνες που προβλέπουν την παρουσία του φοιτητή στα εργαστήρια κλπ;

Με δεδομένο πως η μόρφωση ως κοινωνικό αγαθό, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και παράλληλα υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει ισότιμα σε όλους και κυρίως αφού γίνεται δεκτό πως η εκπαίδευση αποτελεί συστατικό στοιχείο της κοινωνικής επανένταξης, θεωρούμε αναγκαίο και επιβεβλημένο να ικανοποιηθεί το αίτημα του Νίκου Ρωμανού.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε ο Νίκος Ρωμανός και κάθε άλλος κρατούμενος να μπορεί να συμμετέχει αυτοπρόσωπα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook