To 51% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι οι συναλλαγές του με την Εφορία έχουν απλοποιηθεί λίγο, αλλά το 37% υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται καμία απλοποίηση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΒΕΑ σε 867 επιχειρήσεις από την 1η Μαΐου ως 3 Ιουνίου 2011. 
Αναλυτικότερα, όσον αφορά στους κρατικούς φορείς, εκτός της Εφορίας, οι ερωτηθέντες θεωρούν σε ποσοστό επίσης 51% ότι οι συναλλαγές τους έχουν απλοποιηθεί λίγο και σε 47% υποστηρίζουν ότι οι συναλλαγές τους δεν έχουν απλοποιηθεί καθόλου.
Επίσης το κόστος της γραφειοκρατίας του Δημοσίου επιβαρύνει πολύ τα συνολικά έξοδα, σε ποσοστό 49% εκ των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, τις επιβαρύνει αρκετά σε ποσοστό 35% και μόνο σε ποσοστό 16% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ελάχιστη επιβάρυνση.
Ακόμη, από τις επιχειρήσεις που απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Μίας Στάσης για τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών τους συναλλαγών, σε ποσοστό 54% θεωρούν ότι τα αντίστοιχα έξοδα που προκύπτουν μειώθηκαν λίγο, σε 23% δηλώνουν ότι έχουν μειωθεί αρκετά και σε 7,6% θεωρούν ότι έχουν μειωθεί πολύ.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, επαναφέρει την πρόταση για κατάργηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών μέσα από τη νομική θεσμοθέτηση και την τεχνική ίδρυση του θεσμού της αυτοπληροφόρησης του Δημοσίου.
Σύμφωνα ειδικότερα με τα λεγόμενά του, με τον θεσμό της αυτοπληροφόρησης καμία απολύτως δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητεί απο τις επιχειρήσεις κανένα απολύτως έγγραφο – που υφίσταται σε δημόσια υπηρεσία – και θα το αναζητεί ενδοϋπηρεσιακά.
thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook