Ο James Levine επιστρέφει σε ένα από τα χαρακτηριστικά βαγκνερικά του έργα, διευθύνοντας αυτή την επική κωμωδία –για πρώτη φορά πάλι στη ΜΕΤ εδώ και οχτώ χρόνια –γύρω από μια ομάδα ‘τραγουδιστάδων’ της Αναγέννησης, που ο διαγωνισμός τους στο τραγούδι ενώνει μια πόλη. Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στην Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. – Γραφείο Πολιτισμού (δ/νση Αρκαδίου 48-50) και ώρες 9:00-14:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι τιμές των εισιτηρίων της Met Opera όπως καθορίζονται από τον όμιλο Αντεννα είναι : Φοιτητές/Άνεργοι/Παιδιά: 13€, Γενική είσοδος: 18€.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com και το www.rethymno.gr.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δέκα φαντασμαγορικών παραστάσεων, με τους παγκόσμιους σταρ της όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της ΜΕΤ.

Wolfgang Amadeus Mozart

ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ
4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (Μαγνητοσκοπημένη)

Ο μουσικός διευθυντής της ΜΕΤ James Levine διευθύνει μια σπινθηροβόλα νέα παραγωγή του αριστουργήματος του Mozart, σε σκηνοθεσία Richard Eyre, ο οποίος τοποθετεί τη δράση αυτής της κλασικής οικογενειακής κωμωδίας σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα στη Σεβίλλη, αλλά τη δεκαετία του 1930. Ο εκπληκτικός μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov ηγείται της διανομής στον ομώνυμο ρόλο του έξυπνου υπηρέτη, απέναντι στη Marlis Petersen στο ρόλο της μέλλουσας γυναίκας του, της Σουζάνας, τον Peter Mattei στον ρόλο του αφεντικού τους, του γυναικοκατακτητή Κόντε, την Amanda Majeski στο ρόλο της πολύπαθης Κοντέσας και την Isabel Leonard στον ρόλο του ερωτύλου ακόλουθου Κερουμπίνο.

Franz Lehár
Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ
17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η σπουδαία Renée Fleming πρωταγωνιστεί στον ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehár, σε μια νέα σκηνοθεσία από τη δεξιοτέχνη σκηνοθέτη και χορογράφο του Μπρόντγουεϊ Susan Stroman (The Producers, Oklahoma!, Contact). Η Stroman και η σκηνογραφική της ομάδα, με τον Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) και τον σχεδιαστή κουστουμιών William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray), δημιούργησαν ένα art – nouveau σκηνικό που βρίσκει την κορύφωσή του με τον χορό και το τραγούδι των grisettes στο θρυλικό Μαξίμ. Ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli O’Hara είναι η Βαλενσιάν.
Διευθύνει ο Andrew Davis.

Jacques Offenbach
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΦΜΑΝ
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο συναρπαστικός τενόρος Vittorio Grigolo αναλαμβάνει τον ρόλο του βασανισμένου ποιητή και ακούσιου τυχοδιώκτη που δίνεται στον τίτλο της αριστουργηματικής όπερας του Offenbach, στην ξέφρενη, γεμάτη στροβιλισμούς παραγωγή της ΜΕΤ. Οι Hibla Gerzmava, Erin Morley και Christine Rice ερμηνεύουν τις τρεις ηρωίδες – που η καθεμιά τους είναι μια εξιδανικευμένη ενσάρκωση της λαχτάρας του Χόφμαν. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει τους ρόλους των Τεσσάρων Κακών και ο Yves Abel διευθύνει την εξαίσια μουσική.

Gioacchino Rossini
Η ΚΥΡΑΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τα αστέρια του μπελκάντο Joyce DiDonato και Juan Diego Flórez σμίγουν σ’ αυτή την επίδειξη φωνητικής δεξιοτεχνίας στην όπερα του Rossini, τοποθετημένη στα σκοτσέζικα υψίπεδα την εποχή του Μεσαίωνα και βασισμένη σε ένα αγαπημένο μυθιστόρημα του σερ Walter Scott. Η DiDonato είναι η «κυρά της λίμνης» και ο Flórez ο βασιλιάς που την καταδιώκει ανελέητα. Τα φωνητικά τους πυροτεχνήματα ομορφαίνουν τη ρομαντική πλοκή σ’ αυτή την πρεμιέρα της ΜΕΤ, την οποία διευθύνει ο Michele Mariotti.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo
ΚΑΒΑΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ – ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ
25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η πιο ανθεκτική διπλή παράσταση στην ιστορία της τραγικής όπερας επιστρέφει σε μια νέα υποβλητική σκηνοθεσία του σερ David McVicar, που τοποθετεί τη δράση σε δύο χρονικές περιόδους, αλλά στο ίδιο σικελικό χωριό. Ο τενόρος Marcelo Álvarez αντιμετωπίζει τη διττή πρόκληση της ερμηνείας του Τουρίντου στην Καβαλερία Ρουστικάνα και του Κάνιο στους Παλιάτσους. Η Rae Smith (War Horse) σχεδίασε την ατμοσφαιρική πλατεία του χωριού του 1900 στην Καβαλερία, που μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό για φορτηγά του 1948 για τον καταραμένο θίασο των Παλιάτσων. Η Eva-Maria Westbroek (Καβαλερία) και η Patricia Racette (Παλιάτσοι) ερμηνεύουν τις άτυχες ηρωίδες και στο πόντιουμ βρίσκεται ο Πρώτος Μαέστρος της ΜΕΤ Fabio Luisi.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook