Την άποψη ότι δεν θα βρεθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι η πρόκληση εκλογών θα φέρει αναταραχή, φέρεται να διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο της ομιλίας του στην London School of Economics με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους-Η ελληνική περίπτωση».

Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε αναγκαία για την πολιτική σταθερότητα την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα.

«Η απόφαση για εκλογή Προέδρου έπρεπε να γίνει για την πολιτική σταθερότητα, ωστόσο εάν προκληθούν γενικές εκλογές, αυτό θα φέρει αβεβαιότητες και κινδύνους σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» είπε.

Μετά την ομιλία του, όμως, και σε πηγαδάκι που σχηματίστηκε γύρω του, ο πρώην πρωθυπουργός έριξε τη «βόμβα», αφού ακούστηκε να διατυπώνει την άποψη πως δεν θα βρεθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι και ότι θα γίνει χαμός με την πρόκληση εκλογών.

Παράλληλα ανέφερε ότι «καμία χώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα που θα βρεθεί εκτός θα έχει αξεπέραστα προβλήματα».

in.gr