Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Γ. Γεννηματάς» το μεσημέρι Τετάρτης. Όλοι οι άνθρωποι που αυτές τις μέρες στάθηκαν στο πλευρό του επί 31 ημέρες απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, έδωσαν σχετικές πληροφορίες μετά την επανέναρξη της σιτίσεώς του.

«Ο Νίκος Ρωμανός από τις 14.00 της Τετάρτης ξεκίνησε να σιτίζεται. Η σίτιση το διάστημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντική για την υγεία του καθώς ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί» είπαν οι θεράποντες ιατροί του στη συνέντευξη Τύπου.

Οι γιατροί του επεσήμαναν: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».

Ανυπόστατη είναι -σύμφωνα με όσους παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου- η καταγγελία των εργαζομένων ότι οι γιατροί με εισαγγελική παρέμβαση είχαν δεχθεί πιέσεις για να σιτίσουν τον Νίκο Ρωμανό, καθώς σε ερώτηση σχετικά με το αν δέχθηκαν εισαγγελική παρέμβαση για τη σίτιση του Νίκου Ρωμανού, όλοι απάντησαν αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επόμενες 15 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός θα παραμείνει στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και θα μπει σε πρόγραμμα επανασίτισης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει χαμομήλι και φρυγανιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι μιλούν για ένα πανέξυπνο παιδί, ενώ κανείς δεν περίμενε πως θα άντεχε 31 ημέρες με απεργία πείνας.

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες σε ζωτικά όργανα του Νίκου Ρωμανού, ωστόσο θεωρούν πως αν τυχόν βρεθεί κάποια επιπλοκή, δεν θα είναι ανεπανόρθωτη.

protothema.gr