Σε πελάγη ευτυχίας πλέει το πριγκιπικό ζευγάρι του Μονακό, καθώς η πριγκίπισσα Σαρλίν έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα δίδυμα.

Η 36χρονη πρώην κολυμβήτρια, σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου Β' γέννησε με καισαρική τομή σήμερα το πρωί και το Μονακό ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο παλάτι τους απογόνους του πριγκιπικού ζεύγους, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα και διάδοχο του θρόνου Ζακ.

Η Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί γεννήθηκε στις 17:04 ώρα Μονακό και ο Ζακ Ονορέ Ρενιέ γεννήθηκε δύο λεπτά αργότερα. Τα δίδυμα ήλθαν στον κόσμο στο μαιευτήριο του νοσοκομείου Πριγκίπισσα Γκρέις θα λάβουν τους τίτλους «Μαρκήσιος των Μπο» (στην Προβάνς) ο Ζακ και η Γκαμπριέλα «Κόμισσα του Καρλαντές» (στην Οβέρν).

Ο 56χρονος πρίγκιπας έχει άλλα δύο παιδιά από παλαιότερες σχέσεις του, ωστόσο οι διάδοχοι του θρόνου είναι τα μωρά που προέρχονται από γάμο. Σε περίπτωση που τα δίδυμα ήταν αγόρια, τον θρόνο θα έπαιρνε το πρώτο. Τώρα, αυτόματα τον θρόνο παίρνει το αγόρι.

Η γέννηση των πριγκιπικών μωρών ανακοινώθηκε στους πολίτες με 42 κανονιοβολισμούς (21 για κάθε μωρό) μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά τους κανονιοβολισμούς οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν για 15 λεπτά, έπειτα οι σειρήνες των πλοίων.