Παρέμβαση για τις εκκρεμείς πληρωμές των δικαιούχων του Μέτρου 132, έκανε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, το ΥΠΑΑΤ με το υπ’αριθμ. 15547/28-12-2010 έγγραφό του, προέβη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 132 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε στη στήριξη παραγωγών που θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεών τους στα συστήματα της βιολογικής παραγωγής αλλά και της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO 2).

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 και μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα, μετά και τις σχετικές ενστάσεις.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος αγωνιούν για την πληρωμή των χρημάτων που έχουν επενδύσει για τις καλλιέργειές τους, ενώ το θέμα εμπίπτει και στις νέες αρμοδιότητες των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών.

Έτσι, ερωτά τον κ.Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής των δικαιούχων της προκήρυξης του μέτρου 132, που άρχισε το καλοκαίρι του 2009 και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook