Σε ανακοίνωσή της \”επιτροπής Χανίων για την Ενότητα της Κεντροαριστεράς\” αναφορικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αναφέρονται τα εξής:

\”Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα, λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ με την ανεδαφική οικονομική αντίληψη επίλυσης των προβλημάτων και με την λαϊκίστικη αντιμετώπισή τους, χωρίς συνάφεια και διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η εκ μέρους του άρνηση συναίνεσης στη συνταγματική επιταγή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η έλλειψη συναίνεσης στην ολοκλήρωση του εφαρμοζόμενου προγράμματος, την στιγμή που όλοι οι οικονομικοί δείκτες έχουν αντιστραφεί και η χώρα ανακάμπτει, προκαλεί μία πρωτόγνωρη πολιτική αστάθεια. Η αβεβαιότητα αυτή ξυπνά τους εφιάλτες, επαναφέροντας τον κίνδυνο της μη οικονομικής βιωσιμότητας της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διστακτικότητα των εταίρων της χώρας για ολοκλήρωση του προγράμματος δανεισμού και μεταρρυθμίσεων, που εν πολλοίς οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα, που προκαλούν οι λεονταρισμού και η ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αρνήσεις του να δεχθεί την συνέχεια στο Κράτος και την συνταγματική επιταγή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε έκκληση, έστω και την τελευταία στιγμή, προς τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στα ακόλουθα βήματα:

1. Συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμενες το διαχωρισμού του πολιτειακού άρχοντα από την εκτελεστική εξουσία,
2. Έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για συναινετική ολοκλήρωση των συνταγματικών τροπολογιών, προκειμένου η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε εμφανείς και κοινά αποδεκτές τροπολογίες να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν,
3. Συγκρότηση εθνικής επιτροπής για την ρύθμιση του χρέους της χώρας σε συμφωνία με τους εταίρους μας.

Η προσπάθεια ενιαίας έκφρασης και καθόδου στις επόμενες εθνικές εκλογές των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, του Κοινωνικού Εκσυγχρονιστικού Κέντρου και των προοδευτικών δυνάμεων παραμένει το κύριο διακύβευμα, πέρα από μικροπολιτικές και μυωπικές αντιλήψεις. Οι εχέφρονες δυνάμεις έχουν εθνικό καθήκον να είναι ενωμένες σ\’ αυτή την κρίσιμη για την χώρα ιστορική στιγμή. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και προέχει η αποτελεσματική αντιμετώπισης τους. Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμός και ουτοπικές προσεγγίσεις. Όσο πλησιάζουμε τις εκλογές τόσο η πραγματικότητα θα γίνεται πιο σκληρή και ακόμα σκληρότερη μετά από αυτές. Οι δυνάμεις μας έχουν αποδείξει ότι αποτελούν την εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας και της αποτροπής ακραίων πολιτικών από όπου και αν πηγάζουν.

Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση προς τους Δημοκράτες Πολίτες να αξιολογήσουν ψύχραιμα την κατάσταση και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον να απαιτήσουν την ενότητα και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, ώστε όλοι μαζί να εγγυηθούμε την αποφυγή του επαπειλούμενου μη αναστρέψιμου εκτροχιασμού της χώρας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook