Μετά από επτά ώρες θυελλώδους συνεδρίασης στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της αναγόρευσης Ρίχτερ σε επίτιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,  η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, αποφάσισε να θέσει το θέμα της ανάκλησης ή μη της αναγόρευσης, στην επόμενη συνέλευση του Ιανουαρίου, προκειμένου όσοι τάσσονται υπέρ αυτής, να καταθέσουν εμπεριστατωμένα και γραπτώς τις θέσεις τους.

Η σημερινή πολύωρη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, συνυπολογίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος και τις διαστάσεις που έχει λάβει, αποφάσισε να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα σε μονοθεματική συνέλευση του τμήματος στην οποία θα ληφθεί απόφαση για την ανάκληση ή μη της αναγόρευσης Ρίχτερ.

Οι καθηγητές που επιθυμούν την ανάκληση θα πρέπει να καταθέσουν εμπεριστατωμένο κείμενο στο οποίο θα αναφέρουν τους λόγους τους οποίους επιθυμούν να ακυρωθεί η τιμητική διάκριση Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Αντιεισαγγέλεας Πρωτοδικών Ρεθύμνου κ.Γιώργος Πατεράκης, για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση της αναγόρευσης ως επίτιμου διδάκτορα του Γερμανού ιστορικού.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook