Μπλοκαρισμένα με κόλλες και χαρτιά ήταν χθες το πρωί, τα περισσότερα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών της πόλης των Χανίων.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι είχαν ρίξει κόλλα στα πληκτρολόγια των ΑΤΜ και είχαν φράξει και την σχισμη τοποθέτησης της κάρτας με χαρτιά και κόλλα.

Να σημειωθεί πως η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των ΑΤΜ δεν είναι εύκολη και κάποια απο αυτά ακόμη δεν λειτουργούν.

Χθες το βράδυ, στην ιστοσελίδα indymedia δημοσιεύθηκε κείμενο "Ανάληψης ευθύνης" με την υπογραφή "Αλληλέγγυοι/ες" στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

"Το βράδυ της 9/12 μπλοκάραμε 28 ΑΤΜ (συνολικά υπάρχουν γύρω στα 30) της πόλης των Χανίων ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού Ν.Ρωμανού.. Στις 1/2/ 2013 οι σύντροφοι της υπόθεσης βελβεντού επέλεξαν να απαλλοτριώσουν τα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας και του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Οι τράπεζες είναι γρανάζι του καπιταλιστικού συστήματος και θα αποτελούν στόχο κάθε εξεγερμένης συνείδησης. Αν και τα αιτήματα του συντρόφου ικανοποιήθηκαν ο αγώνας για την ελευθερία και την κοινωνική χειραφέτηση συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση
Μέχρι να καταστραφούν όλες οι φυλακές
Τίποτα δεν τελείωσε"Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr