Ο Κρόνος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 900 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Γύρω από αυτόν κινούνται σε τροχιά 62 φεγγάρια.

Από το 2004 το διαστημικό αεροσκάφος της NASA στέλνει πίσω στη Γη εικόνες και δεδομένα από το γιγαντιαίο αυτό πλανήτη και τους δορυφόρους του.

Και τώρα, σε μια σειρά από βελτιωμένες εικόνες από το διαστημικό σκάφος αποκαλύπτεται με εκπληκτική λεπτομέρεια η ομορφιά τους, που στο παρελθόν παρέμενε «κρυμμένη».

\"\"

Τις εντυπωσιακές αυτές εικόνες της NASA, που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στον ιστότοπό της, δημιούργησε ο προγραμματιστής υπολογιστών Gordan Ugarkovic.

\"\"

«Οι φωτογραφίες που βλέπετε εδώ είναι (λίγο ή πολύ) βαθμονομημένες εικόνες, που δημοσιεύτηκαν στο Planetary Data System» ανέφερε ο ίδιος στη σελίδα του στο Flickr, λέγοντας πως αποφάσισε να τις δημιουργήσει επειδή είχε «απογοητευτεί από τη συχνότητα με την οποία η ομάδα Cassini Imaging Team έδινε στη δημοσιότητα έγχρωμες συνθέσεις».

\"\"

Η αποστολή Cassini γύρω από τον Κρόνο θα συνεχιστεί έως το 2017, όταν θα σταλεί για συντριβή στην ατμόσφαιρα του γίγαντα αερίων, έτσι ώστε να αποτραπεί η μόλυνση κάποιου από τα κοντινά του φεγγάρια, καταλήγει το δημοσίευμα.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook