Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για τη «Βεργίνα TV», καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 28,3% έναντι 25,2% της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται για πρώτη φορά το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Κάτω από το 2% και εκτός βουλής βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

\"\"

Την ίδια ώρα σημαντική παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών ως καταλληλότερου Πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. 

\"\"

Η έρευνα έδωσε και μια πολύ σημαντική παράμετρο που αφορά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Σύμφωνα με αυτή, ο πρωθυπουργός είναι ο καταλληλότερος για να καθήσει στο τραπέζι μαζί τους σε ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμάται πως μπορεί να το κάνει σε ποσοστό 34%.

\"\"

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούν τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», σε ποσοστό 49%, ωστόσο το 43% εκτιμά ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook