Περισσότεροι από 20 εκατ. τουρίστες αφίχθησαν στην Ελλάδα το 2014 σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ζάππειο για τον αγροτουρισμό εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ικανοποίησή της για την πορεία του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η υπουργός τουρισμού η αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 15.6%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι εισπράξεις σε ποσοστό 13.4%. Παράλληλα σε πανελλαδικό επίπεδο δημιουργήθηκαν 120.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το κλίμα στις τάξεις φορέων του τουρισμού είναι θετικό από την στιγμή που η σεζόν ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την ίδια την κ. Κεφαλογιάννη μέσω των στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα.

Το υπουργείο τουρισμού έχει εκπονήσει και υλοποιεί την τελευταία διετία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τον τουρισμό. Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη το κλίμα για την χώρα μας έχει αντιστραφεί και διεθνείς αγορές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και στο μέλλον.

\’\’Σήμερα εισπράττουμε θετικά αποτελέσματα καθώς το σχέδιο για την συγκροτημένη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αποδίδει. Ο κλάδος έχει ανακάμψει και η εποχή της συρρίκνωσης έχει περάσει\’\’, τόνισε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook