Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται στα Χανιά, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, με θέμα «Πολιτική και θρησκεία».

Η εκδήλωση αυτή, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο «πνευματικού μνημόσυνου» στον αείμνηστο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΑΚ θα χαιρετίσει ο κ.Λοβέρδος.

Το γεγονός αυτό, έχει σημάνει «συναγερμό» και σύμφωνα με ανακοινώσεις τόσο της ΕΛΜΕ Χανίων όσο και τους συντονιστικού των μαθητών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκπαιδευτική πολιτική στο Κολυμπάρι .

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στις 5 το απόγευμα και με πούλμαν θα μεταβούν στο Κολυμπάρι.

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ

«Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:
Στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην πόλη μας αποφασίστηκαν τα εξής:
α)Να συμμετέχει η ΕΛΜΕ Χανίων στην συγκέντρωση που οργανώνεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης την Δευτέρα 15 / 12 στις 18:00.
β) Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης να γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 17:00 και θα μισθωθεί λεωφορείο για την μετακίνηση των συναδέλφων.»

Ανακοίνωση του συντονιστικού μαθητών

«Εν απουσία της δημοκρατίας και της ελευθερίας στον τόπο μας, με μισθούς πείνας, ανεργία και κοινωνικές ανισότητες, έρχεται να προστεθεί στα προβλήματά μας η κατάργηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Με το «νέο λύκειο», η γνώση γίνεται ιδιωτικό αγαθό των πλούσιων, ενώ το μέσο νοικοκυριό καλείται να πληρώσει πολλά ώστε το παιδί να προχωρήσει στη διαλυμένη πλέον τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν τεράστια κενά σε καθηγητές και βιβλία σε όλα τα λύκεια της χώρας, ώστε η ύλη που δεν δίνεται εγκαίρως να μην ολοκληρώνεται ποτέ. Με την τράπεζα θεμάτων εκτονώνεται το άγχος των μαθητών και ενισχύεται η παραπαιδεία…

Καλούμε σε πανεκπαιδευτική προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς, ώρα 5 τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, και από εκεί με πούλμαν στο Κολυμπάρι και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, όπου θα παραβρεθεί ο υπουργός παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό παιδείας, αφού δε θέλουν να μας ακούσουν να μας φοβηθούν! Γιατί μαζί με το «νέο λύκειο» που μας φτιάχνουν θα στείλουμε κι αυτούς στον αγύριστο!

Παλεύουμε αποφασιστικά, μαχητικά και με διάρκεια για:
Ανατροπή της χούντας-κυβέρνησης. Εξέγερση για να τους διώξουμε και να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας τα όνειρά μας!

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συντονιστικό Μαθητών Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook