Ο ανατραπείς πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι έσπασε σήμερα τη σιωπή του για να καταδικάσει, μέσω του Γάλλου δικηγόρου του, ως «μασκαράτα» τη δίκη που θα γίνει ερήμην του στην Τύνιδα και τις έρευνες που πραγματοποιούνται στα γραφεία του.

«Ενοχλημένος από το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου που στηρίζεται στο ψέμα και την αδικία, ο πρόεδρος Μπεν Άλι σπάει εξαιρετικά για αυτήν την περίπτωση τη σιωπή του», αναφέρει σε ανακοίνωση ο γάλλος δικηγόρος του Ζαν-Ιβ λε Μπορν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι έρευνες που έγιναν στα επίσημα και τα προσωπικά του γραφεία δεν αποτελούν παρά ένα θέατρο που αποσκοπεί στη δυσφήμησή του» και «η δίκη που ετοιμάζει η Τυνησία εναντίον του αποτελεί μόνον μια μασκαράτα το μόνο νόημα της οποίας είναι μια συμβολική ρήξη με το παρελθόν».

Ο Μπεν Άλι διεμήνυσε επίσης μέσω του γάλλου δικηγόρου του ότι «δεν κατέχει ούτε ακίνητα αγαθά ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γαλλία, ούτε σε καμία άλλη χώρα του εξωτερικού».

Ο Τυνήσιος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του Λεϊλά Τραμπέλσι θα δικαστούν ερήμην «τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες» για δύο πρώτες υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά «την εύρεση όπλων και ναρκωτικών σε προεδρικό μέγαρο της Καρχηδόνας» και η δεύτερη 27 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό που βρέθηκαν το Φεβρουάριο από την τυνησιακή επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε άλλο μέγαρο του Μπεν Άλι στα βόρεια προάστια της Τύνιδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook