Δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου ζητά με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠαΓΝΗ:

\”Εδώ και χρόνια οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που είχαν διαμορφωθεί στο σωματείο ΠΑΓΝΗ αλλά και όλες οι διοικήσεις του νοσοκομείου, στο όνομα του ρεαλισμού-του εφικτού είχαν συμφωνήσει και οι ίδιοι εργαζόμενοι να λειτουργούν- συντηρούν έναν παιδικό σταθμό με επιχειρηματικά κριτήρια.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης, λειτουργίας του σε εργασιακό χώρο με την ευθύνη του κράτους ήταν και είναι δεδομένη. Η μόνη συμμετοχή του κράτους όλα αυτά τα χρόνια ήταν το κτήριο, τα φαγητά και κάποιοι λίγοι εργαζόμενοι.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι να χαρατσώνονται οι γονείς, αλλά και κατά διαστήματα να γίνονται επαίτες προς το σωματείο, για να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα του σταθμού.

Η παράταξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ εξ αρχής είχε διαφωνήσει, είχε διαχωρίσει την θέση της με αυτή τη μεθόδευση, γιατί μετέφερε μια ακόμη ευθύνη του κράτους στους ίδιους τους εργαζομένους.

Κάνοντας τους γονείς –εργαζόμενους συνυπεύθυνους, σε μια αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλει τροφεία και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ουσία εργοδότες.

Σήμερα αποδείχνεται περίτρανα ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποδεικνύετε ότι οάσεις μέσα στη γενικευμένη επίθεση κεφαλαίου- ΕΕ – κυβέρνησης δεν υπάρχουν. Το πραγματικό δίλλημα είναι:

• αγώνας για να έχουμε σαν εργαζόμενοι, παροχές, δωρεάν με ευθύνη του κράτους ή φιλανθρωπία και ξεζούμισμα των εργαζόμενων για επίλυση προβλημάτων.

• δωρεάν παιδικό Σταθμό για τους εργαζομένους ή κάθε τρεις και λίγο ζητιανιά.

• σωμάτιο σε ταξική κατεύθυνση ή σωματείο που θα βάζει πλάτη να περνά η αντιλαϊκή πολίτικη να συγκαλύπτει τους υπεύθυνους.

• Συγκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής ή ξεσκέπασμα και αγωνιστική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους που έχουν παιδιά στον παιδικό σταθμό να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα, να μην συμβιβαστούν με τον δήθεν ρεαλισμό που τους προτρέψουν ορισμένοι.

Ακόμα και αν δοθούν σήμερα τα χρήματα που χρειάζονται σε λίγο καιρό πάλι θα καλεστούν να βγάλουν οι ίδιοι τα κάστανα από την φωτιά.

Πάλι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τροφεία, την ίδια στιγμή που αφαιμάζονται από την τεράστια φορολογία, τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, τα χαράτσια, την ακρίβεια και ταυτόχρονα παραμένοντας σε πολλές περιπτώσεις χωρίς άδειες, ρεπό.

 Να μην μπουν οι ίδιοι στη λογική της διαχείρισης, αυτής της κατάστασης που δεν διορθώνεται με αυτό τον τρόπο.

Θεωρούμε απαράδεκτο οι ίδιοι οι γονείς να μπαίνουν στη λογική της βιωσιμότητας του παιδικού σταθμού(αριθμός παιδιών)και ταυτόχρονα να κόβουν μισθούς, στους συμβασιούχους εργαζόμενους, όπως κάνει στους ίδιους η συγκυβέρνηση.

Να μην ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης με το αίτημα, να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την χρηματοδότηση από το σωματείο. Τώρα χρειάζεται να διεκδικήσουν οι προσλήψεις να γίνουν από το νοσοκομείο.

Να απαιτήσουν:

• Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς ,με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού. Να λειτουργεί για τα παιδιά όλων των εργαζομένων (μονίμων και συμβασιούχων) χωρίς τροφεία όρους και προϋποθέσεις.

• Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

• Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, όπου δεν επαρκούν.

• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook