Σήμερα πρέπει να πάω πρωί στο γραφείο μου . Ο καφές θέλω να είναι από τον ακριβό και τον θέλω μέσα στην ακριβή μου φλιτζάνα , αγορά από την τελευταία μου επίσκεψη στο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης . Ευτυχώς βρήκα λίγο χρόνο να επισκεφτώ τα ακριβά καταστήματα , αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις της επίσκεψής μου εκεί.

Σήμερα η μέρα είναι φορτωμένη . Πρέπει να έρθω σε επαφή με όσους προβάλλουν αντιρρήσεις στα θέματα που θα τεθούν προς ψήφιση . Πρέπει να σκεφτώ πως θα χειριστώ τον καθένα . Η ψήφιση πρέπει να γίνει πάσει θυσία . Παίζονται πολλά.

Τι έχουμε πάλι σήμερα ; Aπεργίες , κινητοποιήσεις , οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται λέει έξω από το Υπουργείο . Ε, και … Τι γραφικοί που είναι ; Μα είναι όλα συμφωνημένα . Μάλλον δεν έπεισε το ύφος των τελευταίων δηλωσεων . Να μιλήσω πάλι με τους επικοινωνιολόγους . Το ότι δίνω αγώνα , ότι διαπραγματεύομαι , ότι << ιδρώνω >> προσπαθώντας.

Γιατί δεν τους πείθω πια ; Στην αρχή ήταν πιο χειραγωγήσιμοι .Κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα .Πρέπει να βρούμε κάτι καινούριο να θολώσει τα νερά , μέχρι να περάσει το θέμα προς ψήφιση . Να κοιτάνε αλλού και από αλλού να τους έρθει.

Μα τι θέλουν και φωνάζουν πάλι ;Δεν τους φτάνουν οι συντάξεις και οι μισθοί ; Σε άλλες χώρες ζουν με λιγότερα , πώς θα γίνουμε ανταγωνιστικοί;

Μα τι ξέρουν αυτοί που φωνάζουν ; Αρκεί όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν να τους πάμε εκεί που θέλουμε εμείς . Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κινδυνολογία της προηγούμενης φοράς . Συζητιέται πολύ .Δεν είναι όλα τα μέσα δικά μας . Θα τους τα θυμίσουν . Πρέπει να βρούμε κάτι , ώστε να πάει το πράγμα όπου το θέλουμε εμείς . Δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη . Πώς φτάσαμε νομίζεις μέχρι τώρα εδώ που φτάσαμε ;

Μα τι έγινε πάλι ;Aνάκληση γενοσήμων … Πώς ξέφυγε αυτή η είδηση στα μέσα ;Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας .Σε λίγες μέρες οι περισσότεροι θα το έχουν ξεχάσει και όσοι δεν το έχουν ξεχάσει δεν έχουν έτσι και αλλιώς τα χρήματα να αγοράσουν τα γνήσια . Μα γιατί διαμαρτύρονται ;Σε άλλες χώρες τα παίρνουν χρόνια και τίποτα δεν έχουν πάθει.

Εγώ όχι πού να ξέρω αν είναι ετσι και γιατί να ξέρω ; Για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι . Τα φάρμακά μου κανονικά . Αλλωστε τον ιδιωτικό τομέα και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν έχουμε λόγο να μην τα στηρίζουμε. Ας γίνουν και τα δημόσια ανταγωνιστικά .Ελλείψεις λέει έχουν , φωνάζουν συνέχεια .Ποιος τους υπολογίζει ; Εδώ και χρόνια τα έχουμε απαξιώσει και καλά κάνουμε .Ψήφους δε φέρνουν .Μόνο έξοδα είναι. Στρέψαμε νωρίτερα και τον κόσμο κατά των γιατρών με τα φακελάκια.

Μα τι βάρος είναι αυτό που νιώθω ; Θα ναι από το χθεσινό φιλέτο . Δεν έπρεπε να φάω τόσο . Αλλά δεν φταίω εγώ , όταν εκνευρίζομαι τρώω και πριν την έξοδο τι ήταν πάλι αυτό που διάβασα . Πάλι διαμαρτυρίες έξω από τη Βουλή . Με έχουν κουράσει με τις ανοησίες τους συνέχεια .Μα τι νομίζουν πως θα πετύχουν πια ;

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και όλα πάνε σύμφωνα με τα συμφωνημένα . Όλοι που πρέπει να είναι ευχαριστημένοι είναι . Τους άλλους ποιος τους υπολογίζει ; Μέχρι πρόσφατα μας ήταν απαραίτητοι . Τους είχαμε να πιστεύουν σε κάποια ιδεολογία ή να ελπίζουν σε κάποιο ρουσφέτι και κατευθύναμε την ψήφο τους .Τώρα έτσι και αλλιώς τους έχουμε γονατίσει .

Ή μήπως όχι …
Πρέπει να έχουμε το νού μας … Οι νέοι γιατί δεν έχουν γονατίσει ακόμα , γιατί φωνάζουν ;
Πρέπει να τους προσέχουμε ; Κάτι θα πετάξουμε πάλι πριν τις εκλογές .

Έχει σημασία να το χάψουν οι πιο μεγάλοι … αυτοί κάνουν τη διαφορά , αυτούς πρέπει να χειραγωγήσουμε .
Τους νέους πώς θα τους χειριστούμε ; Ούτε η ανεργία δεν τους έχει γονατίσει , να σπάσει το ηθικό , μας ζαλίζουν κάθε μέρα και με κάτι .

Κάτι θα σκεφτώ …

Σημείωση = Η παραπάνω ιστορία είναι φανταστική . Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τυχαία ή αναμενόμενη .

Ελένη Νίκα
Φιλόλογος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook