Το γεγονός ότι η νυν δημοτική αρχή, κατά την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης και επισκευής της οικίας Θεοδωράκη, δεν ανέφερε καθόλου όλους όσους την προηγούμενη χρονική περίοδο δούλεψαν και προσπάθησαν για το στόχο αυτό, επικρίνει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη.

Όπως γράφει στην ανάρτησή της:

"Σήμερα θα μιλήσω ως Δημοτικός Σύμβουλος της περιόδου 2007-2010 του Καποδιστριακού Δήμου της Νέας Κυδωνίας αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων από το 2011 , πιστεύοντας πως με όσα θα πω, εκφράζω και τους συναδέλφους μου , που δεν έχουν βήμα για να τοποθετηθούν .

Αναφέρομαι στους πανηγυρισμούς του Δημάρχου Χανίων κ Βάμβουκα αναφορικά με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, με τον ανάδοχο εργολάβο για το έργο «ανάπλαση-αποκατάσταση επισκευή της οικίας Θεοδωράκη» στο Γαλατά .
Καυτηριάζω τη μικρόψυχη συμπεριφορά του Δημάρχου κ Βάμβουκα , ο οποίος δεν έκανε καμιά αναφορά σε όλους εκείνους που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για να υπογράψει εκείνος τη σύμβαση .

Την καυτηριάζω γιατί είναι θέμα πολιτικής ηθικής και αξιών είναι ο σεβασμός στην αλήθεια είναι ο πολιτικός πολιτισμός που λείπει συχνά από τα Δημοτικά δρώμενα .

Αναφέρομαι στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Κυδωνίας και τον τότε Δήμαρχο κ Μανώλη Σταματάκη , που έβαλαν πλάτη για να αγοραστεί το ακίνητο της οικογένειας Θεοδωράκη , αλλά και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο κ Μανώλη Σκουλάκη , που μετά από δεκάδες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου (αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος , ανάθεση αρχιτεκτονικών μελετών καθώς η τεχνική υπηρεσία δήλωνε αδυναμία σύνταξης της μελέτης , έλεγχο νομιμότητας από την αποκεντρωμένη , διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας και λοιπές αποφάσεις όλες αναρτημένες στη διαύγεια ) φτάσαμε στην ανάδειξη του αναδόχου και στην υπογραφή της σύμβασης (χθες) από το νυν Δήμαρχο.

Λυπούμαι που για μια ακόμη φορά αναγκάζομαι σε δημόσια παρέμβαση σεβόμενη τον εαυτό μου και τις αξίες μου που δεν μου επιτρέπουν να σιωπώ .

Μαρία Κοκκινάκη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ν Κυδωνίας 2007-2010
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χανίων "