Δεν θα έρθει τελικά στα Χανιά την ερχόμενη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί στο πνευματικό μνημόσυνο του αοίδημοι Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε προγραμματισθεί κινητοποίηση απο εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα πήγαιναν στο Κολυμπάρι.

Συγκεκριμένα, απο την ΟΑΚ ανακοινώθηκε το εξής:

"Από το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έκτακτης διμερούς συνάντησης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, με την Ιταλίδα ομόλογό του στη Ρώμη δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο Πνευματικό Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου».

Επίσης ο ίδιος ο Υπουργός εβρισκόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας στις Βρυξέλλες απηύθυνε προς την ΟΑΚ το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

«Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο Χριστό χωρίς να ξεχάσει ούτε μία στιγμή ότι αυτή ακριβώς η ολόψυχη αφιέρωση έφερε μαζί της μόνο ένα αξίωμα, εκείνο του Διακόνου και μόνο μία χαρά, εκείνη της Διακονίας του πλησίον. Περπάτησε στο δρόμο του Κυρίου, λάμπρυνε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και η μνήμη του στέκει ακόμα ως άσβεστο κερί για να φωτίζει και το δικό μας δρόμο.

Ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος»."