Άρωμα Χριστουγέννων, σε κάθε γωνιά της Γης… Σε μια περίοδο όπου ο κόσμος δοκιμάζεται και η υφήλιος βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες ή και παλαιότερες προκλήσεις, η έλευση των εορτών δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον και πολλοί υπόσχονται ότι θα δουλέψουν σκληρά για να το πετύχουν.

Σε μια περίοδο όπου ο κόσμος δοκιμάζεται και η υφήλιος βρίσκεται αντιμέτωπη με παλαιές ή και νεότερες προκλήσεις, η έλευση των εορτών γεμίζει τους πιστούς με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλονΗ εικόνα ενός κόσμου γεμάτου βία, πείνα και φτώχεια αλλάζει, έστω προσωρινά, με έναν μαγικό τρόπο και οι πόλεις βάζουν τα γιορτινά τους, αναμένοντας την έλευση του νέου χρόνου. Οι δρόμοι φωταγωγούνται και γεμίζουν μουσικές, ενώ το όμορφο σκηνικό συμπληρώνουν τα εκάστοτε έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πολίτες όλων των φυλών, κάθε κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, γίνονται ένα και γιορτάζουν τραγουδώντας για ένα «νέο ευτυχισμένο έτος».

Οι ημέρες αυτές όμως δίνουν το έναυσμα και για μια ουσιώδη και παραγωγική αυτοκριτική, οδηγώντας τον καθένα από μας να αναρωτηθεί, με ένα «αφελή» ενδεχομένως τρόπο, ο οποίος παρά ταύτα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμος για όλους: «Πόσο καλός άνθρωπος ήμουν φέτος;».

Παρότι ο κάθε άνθρωπος βιώνει αυτές τις μέρες με τον δικό του τρόπο, οι στολισμένες πόλεις και το εορταστικό κλίμα μπορούν να απαλύνουν για λίγο τον πόνο και να εμπνεύσουν χαρά… Ή και το αντίθετο…

Οι πόλεις έβαλαν τα γιορτινά τους

Στο πλαίσιο αυτό, λίγες ημέρες πριν από την έλευση των εορτών, το zougla.gr συνέλεξε μαγικές εικόνες από διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο που έβαλαν τα γιορτινά τους:

\"\"

\"\"

\"\"

\"Αθήνα\"

Αθήνα
\"Νέα

Νέα Υόρκη, με φόντο το Κέντρο Ροκφέλερ
\"Νέα

Νέα Υόρκη
\"Βηθλεέμ\"

Βηθλεέμ
\"Πλατεία

Πλατεία Τραφάλγκαρ, Λονδίνο
\"Μαδρίτη\"

Μαδρίτη
\"Χριστουγεννιάτικο

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από Lego, Μπέρκσαϊρ, Αγγλία
\"Άμαξα

Άμαξα μετέφερε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Λευκό Οίκο
\"Λευκός

Λευκός Οίκος
\"Βηρυτός,

Βηρυτός, Λίβανος
\"Βερολίνο\"

Βερολίνο
\"Σάσεξ,

Σάσεξ, Αγγλία
\"Δέντρο

Δέντρο στολισμένο με κούκλες σε εμπορικό στη Σιγκαπούρη
\"Δέντρο

Δέντρο από πλατίνα στο Τόκιο
\"Ο

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ και υπουργοί στολίζουν το δέντρο της Βουλής
Οι πιο εντυπωσιακές βιτρίνες:

\"Harrods\"

Harrods
\"Selfridges\"

Selfridges
\"Harvey

Harvey Nichols
\"Barneys\"

Barneys
\"Printemps\"

Printemps

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook